Zamena za botoks

Našom planetom već duže vreme hara trend „biti mlad po svaku cenu“; zato je toplo pozdravljeno otkriće botoksa – ubrizgate botoks, time parališete određene mišiće, i nema bora. Botoks je, međutim, daleko od nečeg bezazlenog; to je toksin koji može izazvati alergijske reakcije, opuštenost kapaka i obrva, nemogućnost mimičnih pokreta, paralizu mišića, otok, crvenilo; lice jeste glatko, ali dobija ukočen, veštački izraz… Procedura se, pored toga, mora ponavljati na svakih šest meseci, što dovodi do atrofije mišića. Sve to čini malo previsoku cenu za eliminaciju bora, zar ne?

Još jedno sredstvo za eliminaciju bora jeste hijaluronska kiselina, čijim se ubacivanjem u kožu izravnavaju površinske i dubinske bore (hijaluronska kiselina izaziva povećanu produkciju kolagenih i elastičnih vlakana – produkciju koja se s godinama inače smanjuje). I ona, međutim, izaziva otok i crvenilo, a njeno dejstvo je kratkotrajno, tako da su stalno potrebne nove količine. I tu se, kao i pri upotrebi botoksa, upotrebljavaju igle, što mnoge odbija i plaši. Sada je, međutim, pronađeno novo sredstvo koje pomaže u ratu protiv bora – ovoga puta radi se o kremi koja se utrljava, dakle, nema nikakvih igala.

Novo sredstvo je serutoks, preparat koji u sebi kombinuje hijalurinsku kiselinu i argirelin (aminokiselina biljnog porekla koja, prolazeći kroz kožu, relaksira mišiće i smanjuje bore), dakle, funkcioniše kao svojevrsna kombinacija botoksa i hijaluronske kiseline, s tim što se nikakvi mišići ne parališu, ne dolazi do crvenila ni otoka, nema atrofije mišića, niti spuštenih obrva i kapaka. Serutoks se prve tri nedelje utrljava u kožu dvaput dnevno, sledeće tri nedelje jednom dnevno, a potom jednom do dvaput nedeljno. Prvi rezultati vidljivi su nakon sedam dana, a posle mesec dana 50% bora nestaje.

Serutoks se u SAD-u prodaje od pre godinu dana, a odskora se pojavio i u Evropi. Bočica je od 50 mililitara i, u zavisnosti od površine kože na koju se maže, traje i do pet meseci, a predviđa se da cena preparata neće prelaziti 100 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar