Zaštita nogu od leta

Leto je vreme kada noge dolaze do izražaja – u svoj svojoj lepoti, ali i sa svim svojim manama. Zato se većina žena trudi da im barem u toku leta noge uvek budu glatko izdepilirane, da im koža bude glatka i zategnuta (ne previše, naravno), meka i nežna na dodir. A noge umeju da budu problematične.

Kada se pomisli na sušenje kože nogu, češće se pomisli na zimu nego na leto – niske temperature će pre isušiti kožu nogu. To se, međutim, vrlo lako može desiti i u toku leta. Koža nogu ima, naime, manje lojnih žlezda nego ostatak tela, što znači i slabiju zaštitu od isušivanja – a sunce i morska voda značajno doprinose isušivanju.

Da ne bude zabune oko morske vode: dok ste u moru, nikakvog isušivanja nema, naprotiv, takav boravak je vrlo koristan za vašu kožu (da i ne pominjemo uživanje dok se brčkate). Međutim, kako izađete iz vode, so koja vam je ostala na koži počinje da je isušuje – zato se i preporučuje da odmah odete pod tuš i sperete tu so sa sebe.

Najčešći efekti letnjeg isušivanja kože su perutanje, osećaj zategnutosti i, naravno, osećaj suvoće. Na vašu sreću, ne morate se tako osećati. Pomoć možete potražiti u kozmetičkim salonima – poslednjih godina postoje brojni tretmani kojima se održava vlažnost, a samim tim i elastičnost i glatkoća kože nogu. To se postiže različitim maskama, pakovanjima i kremama.

Ukoliko ne želite da ostavljate novac u kozmetičkom salonu, ili niste u prilici da to učinite, i dalje postoji rešenje – sve je veći izbor krema koje su svojim sastavom prilagođene upravo potrebama nogu, a većina njih ima sasvim pristupačnu cenu. Sve što treba da uradite jeste da redovno koristite takve kreme – najefikasnije su ako se koriste svakog dana, najbolje nakon tuširanja (osim ako na pakovanju nije drugačije naznačeno).

Uz minimalan trud, vašim nogama ni sunce ni so neće moći ništa – ostaće nežne i glatke i moći ćete ponosno da ih pokazujete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar