Želite li ostrvo?

Većina onih koji žive po velikim gradovima želi da se bar ponekad oslobodi gradske vreve i da na miru uživa u tišini i svežem vazduhu. Neki će to sebi obezbediti, ako mogu, povremenim putovanjima na selo, odlascima na neku planinu, ili makar šetnjom po šumi. Drugi će, kako bi uvek imali mesto na koje mogu da pobegnu, obezbediti sebi plac ili kuću na nekom tihom mestu van grada. Naravno, još lepše bi bilo kupiti plac ili kuću u nekom rajskom kutku planete, ali malo je onih koji to mogu sebi da priušte.

Takvih jeste malo, ali ih ima – pogađate, radi se o zvezdama, ili o imućnim a ne baš toliko poznatim ljudima. Samo, oni se više ne zadržavaju na kupovini kuće ili placa – kako bi se u potpunosti obezbedili od nepoželjnih, naročito od, u slučaju zvezda, paparaca, postaje prava moda kupiti sebi čitavo ostrvo, sa sve plažama, lagunama i drugim prijatnostima. Rajski kutak na zemlji – samo za vas i vama drage!

Jedan od najnovijih vlasnika ostrva je Mel Gibson, koji je sebi kupio, za 15 miliona dolara, ostrvo Mago u arhipelagu Fidži. Na ostrvu postoji oko 2.000 hektara zemljišta i jedan hotel u kome će moći da se odmaraju Gibsonova porodica i prijatelji. Nikolas Kejdž i Bruk Šilds takođe su nabavili sebi po ostrvo; to je uradio i Džoni Dep, koji je kupio ostrvce južno od Nasaua na Bahamima, kako bi mogao da se osami sa suprugom, Vanesom Paradi, i njihovom decom.

Za svoje lično ostrvo zainteresovana je i Madona, ali u svom stilu – to ne može da bude bilo kakvo ljupko ostrvce. Ona je zainteresovana za kupovinu ostrva Skorpios u Jonskom moru; ostrvo je trenutno u vlasništvu Atine Onazis, to je ono isto ostrvo na koje je njen deda, Aristotel Onazis, dovodio svetski džet-set i na kome je uživao sa Marijom Kalas i Žaklinom Kenedi-Onazis. Cena? Sitnica – 350 miliona dolara, a Madona još uvek pregovara.

Prvi koji je sebi obezbedio ostrvo, međutim, nije iz sveta zvezda – to je Henri Jarecki, američki psihijatar koji je postao biznismen. Sa ženom je kupio ostrva Guana i Norman u Devičanskom arhipelagu („komšija“ na susednom ostrvu, Neker, jeste Ričard Brenson, vlasnik kompanije „Virdžin“). Doduše, ta ostrva nisu kupljena zarad ličnog uživanja u miru i tišini, već kao poslovna investicija – ostrvo Guana je ekološki rezervat, a odabrana klijentela može i da ga iznajmi (to, na određeno vreme, može da bude i samo jedan par, ukoliko žele da uživaju u prirodi, tišini i lepom smeštaju sa poslugom, a bez telefona, televizora ili rashladnih uređaja).

Nekima posao, a nekima uživanje – tek, kupovina ostrva je trenutno veoma u modi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar