Žene sve češće ovu spravu koriste kao seks igračku, a ona može biti vrlo opasna

Britanski ginekolozi upozorili su žene da ne koriste električnu četkicu za zube kao seks igračku jer se mogu njome povrediti.

Priče ljudi koji se samozadovoljavanju raznim vibrirajućim uređajima česte se na društvenim mrežama i forumima, a eksperti upozoravaju da oni nisu namenjeni za tu upotrebu jer mogu uzrokovati posekotine ili druge povrede.

„Novi trend“ može uzrokovati oštećenje osetljive kože okolo genitalija i nije higijenski.

Ginekolog dr. En Henderson upozorila je da oblik i struktura četkice za zube, misleći na deo koji se koristi, može nanijeti povrede i uzrokovati traumu na području vulve posebno klitorisu, prenosi Klix.ba.

Foto: david cruickshankCC BY 2.0

Žene na Reditu razmenile su anonimno iskustva o korištćenju električne četkice za zube u svrhu samozadovoljavanja, navodeći kako posebno koriste deo četkice kojom inače peru zube, ali nekada i dršku.

„Drška je pogrešnog oblika, a sami deo četkice kojom perete zube postavlja pitanje čistoće i kontaminacije. Koristite igračke za seks koje su proizvedene u tu svrhu i koje se mogu kupiti za manje od šest evura putem interneta“, istakla je doktorka.

Dr. Džen Ganter iz Kalifornije ranije je na Tviteru upozorila žene da ne stavljaju čenove belog luka u vaginu kako bi sprečile gljivičnu infekcije jer time čine sasvim suprotno – dovode sebe u opasnost da dobiju bakterijsku infekciju.

„Bakterija iz tla može biti patogena, odnosno loša za telo. Zbog toga čistimo rane. Ukoliko imate gljivičnu infekciju ta bakterija vam može samo pogoršati situaciju“, objasnila je Gunterova.

Britanski ženski magazin „Marie Clarie“ morao je da povuče članak u kojem sugerišu ženama da stave peršun u vaginu ukoliko žele da odlože menstruaciju. Magazin se izvinio čitateljkama navodeći da je to bila obmana, a dobili su i brojne kritike stručnjaka.

„Postoji samo nekoliko stvari koje treba da uđu u vaginu, a povrće nije jedna od njih. Za sve se treba konsultovati s ginekologom“, rekla je dr. Šila Njuman.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

samozadovoljavanje
Komentari (0)
Dodaj komentar