Ženski rivalitet (2)

Neretko se priča o tome kako je neki muškarac emotivno jako povredio neku ženu. Ono što se ređe spomene jeste to koliko je jedna žena emotivno povredila drugu, a takve stvari se zbog ženskog rivaliteta uopšte ne događaju retko.
Kad pogledate medijsku sliku, na primer, kako su ženska prijateljstva prikazana po filmovima ili serijama, ta tamna strana međusobnih ženskih odnosa retko se može videti. Uglavnom vidite dve ili više bliskih prijateljica koje se zajedno smeju, jedna drugoj ispovedaju o problemima s muškarcima, međusobno se u nekoj meri razlikuju i povremeno jedna drugoj idu na nerve, ali su ipak bliske kao da su sestre. Onda kada se sukobi među osobama ženskog pola prikazuju, i to emotivno veoma bolni sukobi, to su najčešće serije o tinejdžerkama, kao da su odrasle žene prevazišle takve sukobe. A iz sopstvenog iskustva možete da potvrdite da mnoge nisu.
Da li sve navedeno znači da smatramo da žene treba da se drže što dalje jedna od druge, kako niko tu ne bi bio povređen i izdan i emocionalno "rasturen"? Ne. Samo bi bilo dobro ne posmatrati ženska prijateljstva na sentimentalan način, već biti svestan da tu postoji i mračna strana. I da nas ta mračna strana nekad privuče – privuče nas dama koja je šarmantna, zabavno društvo, ali istovremeno je i zlobnica koja danas, pred nama, nekoj ženi zabada nož u leđa, a kroz koji dan će to isto učiniti i nama, iznenadivši nas i povredivši time jer nikako nismo očekivale da će se to nama desiti. Bilo bi dobro biti svestan toga, priznati i sopstvene sklonosti ka takvom ponašanju, i zatim se svesno opredeliti da se potrudimo da se ne ponesemo tako, i da pažljivo preispitamo s kojim damama se družimo jer su nam iskrene prijateljice, a s kojima zato što nas je privuklo ono mračno što bi koliko sutra moglo da zadesi i nas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

oprezpodmetanjeprijateljstvorivalitetsukobžene
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    Žena je ženi prije suparnica nego bilo šta drugo što bi moglo da posluži da joj se približi, bar u početku kontakta.