Zvonjava vašeg mobilnog telefona

Mobilni telefon nije samo telefon, već vam, u zavisnosti od opcija kojima vaš model raspolaže, može biti i mnogo više. Između ostalog, i izvor zabave. Samo, kad se o zabavi radi, trebalo bi obratiti pažnju da je na radnom mestu ipak poželjno da delujete profesionalno, i da se to odnosi i na takav detalj kao što je vaš mobilni telefon.
Na šta mislimo? U ovom slučaju, na zvonjavu vašeg mobilnog telefona, to jest na zvuk kojim se vaš mobilni oglašava da bi vas obavestio da vas neko zove. Taj zvuk je moguće menjati kod svakog modela, pa tako možete dobiti nešto što zvuči kao fiksni telefon, a možete podesiti i da se čuje melodija vaše omiljene pesme ili neki duhoviti citat. Trebalo bi biti oprezan prilikom izbora tog zvuka, bar dok ste na radnom mestu.
U čemu je problem ako odaberete melodiju omiljene pesme ili duhoviti citat iz nekog igranog ili crtanog filma? Jedan problem biće s vašim kolegama. Prvi put kad se čuje takav zvuk s vašeg mobilnog telefona, vaše kolege će pomisliti da je to zabavno ili slatko, osim ako baš ne mrze pesmu koju ste odabrali. Međutim, nakon što deseti ili pedeseti put čuju: „Reci, Silvestre, je l’ bilo ludaka u tvojoj porodici?“, najnoviji Madonin hit ili temu iz vaše omiljene serije ili filma, želeće da vas ubiju. Ne bukvalno, mada, ako nastave da slušaju takav zvuk a vama telefon često zvoni, sve više ćete ih nervirati, da i ne spominjemo da ćete ih dekoncentrisati dok rade, što je krajnje neprofesionalno. Možete pustiti da vam telefon zazvoni na takav način jednom ili dvaput – time ćete verovatno nasmejati kolege i doprineti lepom raspoloženju na poslu – ali bi se posle toga trebalo vratiti na nešto običnije.
Drugi problem biće s klijentima. Možete vi biti odlični u svom poslu, ali ako se tokom razgovora s klijentom čuje: „Ujela me, buva me ujela, ujela me buva!“ ili „Šta će biti s kućom? Zapaliću je!“, delovaćete neozbiljno i neprofesionalno.
Šta učiniti? Ukoliko će se vaš mobilni telefon čuti dok ste na radnom mestu, opredelite se za neku od „običnih“ melodija, za nešto što je stiglo već ugrađeno u telefon, što niste naknadno dodavali. Možda vam to zvuči dosadno, ali vas neće predstaviti u neprofesionalnom svetlu, što je na poslu ipak bitnije od zabave.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kulturamelodijamobilni telefonizvonjava
Komentari (0)
Dodaj komentar