5 brutalnih razloga zašto uvek završite s kretenom, nekih niste ni svesni

Često se osećate kao da privlačite i izlazite samo s pogrešnim, nije toliko u tome da imate nekakav magnet za njih pričvršćen na čelo, već je više u vezi sa sabotirajućim osećajima i uverenjima koja možda nosite sa sobom, a da toga niste svesni.

Ako imate isti problem u svakoj vezi, morate uzeti u obzir da problem zapravo možete biti vi – što nije nepopravljivo.

Evo pet razloga zašto uvek privlačite kretene:

1. Ne sviđa vam se ono što vidite u ogledalu
Stručnjaci za odnose neprestano govore o samopouzdanju.

‘Samopouzdanje je seksi’ i ‘samopouzdani pojedinci privlače suprotni spol’, reći će često. Ili nešto poput ako volite sebe, voleće vas i drugi… Neko ko je nezadovoljan sobom odaje potpuno drugačiju vibraciju od nekoga ko se oseća samopouzdano i vredno.

Ali kako postati zadovoljan sobom ako jednostavno niste, je ključno pitanje.

Promenite se – ako ste uzrujani zbog nekog aspekta svog izgleda, emocionalnog života, posla, porodice ili bilo čega drugoga – potrudite se da  to promenite.

Radite na izgradnji svog samopouzdanja. Radite na tome da otpustite prošlost kako biste srećni krenuli u svežu i čistu budućnost. Vreme i energija utrošeni na samousavršavanje uvek se isplate.

2. Niste srećni i trudite se da svi to znaju
Oni koji ne podnose da budu sami skloni su predugo da ostanu u lošim vezama ili da skaču iz jedne dugotrajne veze u drugu.

Alternativa održavanju jadne veze može biti spoznaja da je biti samac divno.

Tad vaši odnosi poprimaju ležerniji, srećniji ugođaj i samim tim možete privući srećnije ljude. Razlog je taj što partneri mogu podsvesno osetiti da ako stvari u vezi krenu loše, nećete se pomiriti s njima – ili ćete raditi na poboljšanju odnosa ili ćete doneti teške odluke. To je privlačno jer, prvo, jasno daje do znanja da imate standarde, a drugo, da nećete zapeti s nekim samo zato što se užasavate da budete sami.

3. Imate niske ili nikakve standarde
Niko zapravo ne bi želeo da prizna da su njihovi kriterijumi za partnera jako niski, ali u praksi, toliko se sjajnih pojedinaca ‘prodaje za malo’. Kao da stavljaju ružičaste naočare tokom prvog spoja.

Ponašanje kakvo prihvatite na početku veze ponašanje je koje ćete i dalje prihvatati. Nemojte izlaziti s onima koje biste voleli da promenite.

Negujte ideju da je ljubav nagrada koju treba osvojiti, a ne nešto što biste jednostavno trebali dati bilo kome. Napravite popis od pet najboljih stvari koje želite kod partnera i potražite one koji utelovljuju te kvalitete i držite se toga.

4. Dopuštate da vas ‘gaze’
Nikada se nemojte bojati da će zahtev za poštovanjem od partnera značiti kraj veze. Zaslužujete da se s vama dobro postupa. Kada govorite o osećaju povređenosti ili nepoštivanja na iskren i autentičan način, ili će se veza prekinuti ili će se oni vratiti. Ako su se prema vama loše ponašali, što ste izgubili…

Komunikacija je prvi korak. Ne trpite stvari koje ne biste trebali. Nemojte dopustiti da veza ide dok se partner loše ponaša, dok se nadate da ćete napraviti promenu pomoću telepatije.

Rešavajte probleme čim se pojave. Ako dopustite da se prema vama loše postupa – verovatno će se tako i nastaviti.

5. Slepi ste za ono što je dobro za vas
Kao što kaže stara poslovica – ‘ako se nešto čini predobro da bi bilo istinito, verojatno i jeste’. Kad konačno upoznate nekoga za koga se čini da ima pravi potencijal i da sve ide sjajno, pričekajte i dobro proverite.

Neka vas obasipaju ‘darovima’. Neka budu dobri prema vama. Uživajte u svakoj minuti.

Međutim, nemojte požurivati – naročito tokom prvih nekoliko meseci. Nema hitnosti – ne trebate nikoga prikovati. Ako je neko doista iskren i pravi za vas, takođe će hteti da vas upozna pre nego što se obaveže, piše MSN.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavvezazivot
Komentari (0)
Dodaj komentar