Ako na ovoj slici pronađete tri životinje za 15 sekundi, vi ste genije (foto)

Optičke iluzije su savršen način da testiramo svoj ego jer nas uvode u grozničavo takmičenje sa našim sopstvenim očekivanjima.

Društvenim mrežama proširila se interesantna ilustracija na kojoj ima tri skrivene životinje – patka, slepi miš i leptir, i još dva skrivena predmeta, balon i šargarepu.

Reč je inače o „testu“ koji potiče iz Japana, a njegova svrha je aktiviranje desne hemisfere mozga i buđenje kreativnosti.

Svaka vrsta iluzije je dizajnirana da testira vašu inteligenciju merenjem vašeg IQ-a. Optička iluzija ispod će testirati vaš vid, ako ne i koliko ste nesumnjivo pametni.

Dobro pogledajte ilustraciju i pokušajte da uočite patku, slepog miša i leptira za manje od 15 sekundi.

Na slici, izazov je pronaći pet različitih predmeta – slepog miša, patku, leptira, šargarepu i balon – sve u roku od 15 sekundi.

Većina ljudi na društvenim mrežama, sudeći po komentarima, nije uspela da pronađe svih pet zadatih pojmova, pa ni tri životinje među njima, a još manje da to uradi da 15 sekundi.

– Ne mogu da ih nađem, ni za 30 sekundi, a ni za tri minuta – napisao je jedan čovek.

– Ovo je genijalno, ali trebalo mi je mnogo više od pola minuta – dodao je drugi.

Ako uspete da pronađete čak i samo tri životinje na listi, veruje se da bi visok IQ broj neophodan da to postignete, a to bi značilo da se zvanično možete klasifikovati kao genije.

Ako niste uspeli da pronađete sve zadate pojmove, slepi miš je vidljiv tik iznad dečakovih ruku. Takođe, patka se vidi ispod zadnjih nogu psa, leptir je sakriven među lišćem na drvetu, kora drveta je mesto gde ćete naći šargarepu, a balon je prerušen u vrh šešira koji visi na zidu prolio iza čovekove glave.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mozgalicatest
Komentari (0)
Dodaj komentar