Ako vam prilazi zmija, odmah uradite ovo: Nikad vas neće napasti već će pobeći

Ovo će oterati zmije pre nego što ih i vidite…

Vremenski uslovi još uvek utiču na pojavu zmija, a sve češće se mogu videti i u gradovima.

Građani koji primete zmiju treba da se sklone i obaveste nadležne službe.

Kako se zaštititi od zmije

Zmiju ne treba plašiti, niti ubijati, jer su zaštićene vrste.

Jedan način da oterate zmiju koju ste primetili u neposrednoj blizini je taj da udarate nogom od zemlju jer zmije ne vole vibracije, i odmah će se skloniti.

Dobro je i da dok šetate prirodom gde se očekuje da ima zmija, pravite buku pomeranjem grana, kamenja i slično, ili udaranjem štapom po zemlji, što će oterati zmije pre nego što ih i vidite.

A ono što je najvažnije je da ovi gmizavci napadaju čoveka samo kada osete da su ugroženi, zato ih nemojte dirati, prenosi Net.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

napadzmija
Komentari (8)
Dodaj komentar
  • Gocili

    Ne volim je ni na slici.

  • Milan

    Ako zmija prilazi a u prilici ste odmah je ubiti

  • Ateista

    Prvo retko kad se zmija primeti jer se stapa sa prirodom bili smo upozoreni i gledali ispred sebe i nismo je primetili prošli tik pored kad se spremala da skoči bio je poskok ali je na vreme reagovao domačin i zgazio je na glavu bio je sa rogom za koga kažu da može da ima i preko 50god i bio je 2m dugačak i to nismo videli neko bi rekao da smo ćoravi ali nije tako lepo se kamuflirao i sjedinio sa prirodom

    • Miško

      Kakav si ti strucnjak za zmije.Poskok od 2 metra. Zna se da on moze narasti oko 60 cm

      • A

        Praviti buku!? E baš je veliki stručnjak, pa poznato je da zmije nemaju čulo sluha mogu da osete samo vibracije, znači vikanje ne pomaže.

  • Srb

    Zmija nam nikada ne prilazi. Uvek ce pobeci ako nas je osetila. Čuja „ako primetiš da ti zmija prilazi“!! Kakva glupost.

  • Anonimni

    Nije tacno. Imala sam priliku kada sam brala maline i naravno i hodala i pomerala grane ona je sedela potpuno mirna bez pomaka izmedju tih grana

  • Anonimni

    Gluposti