Stižu nove atrakcije u Beograd: Veliki točak od 85 metara i rolerkoster

Beč ima Prater, Kopenhagen ima Tivoli park, a Beograd će nešto vrlo slično dobiti u Parku prijateljstva na Ušću.
Nacrt plana detaljne regulacije parka Ušće, naime, predviđa mnogobrojne nove sadržaje poput panoramskog točka, rolerkoster, boba na šinama i zgrade akvarijuma, piše B 92.

Takođe, tu bi trebalo da se nađe nova zgrada Prirodnjačkog muzeja.

Ideja je da se sve smesti upravo u parku Ušće jer je to najveći park u Beogradu, a sadržajno nije ispunjen i nema mnogo posetilaca.

Prater će inače biti visok 85 metara, što je više od točka u Beču koji ima 65 metara i teži je 240 tona čelične konstrukcije.

Javni uvid u Nacrt plana detaljne regulacije parka Ušće otvoren je do 13. decembra, a 20. decembra se održava javna skupština sa komisijama, gde svi koji imaju ideje i primedbe mogu da dođu i da ih brane i tek onda se sve uzima u uvid i donose sve odluke.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beogradrolerkoster
Komentari (8)
Dodaj komentar
  • SRBENDA

    „ZEMLJA GORI A BABA SE ČEŠLJA“-JE PRIMEREN OPIS OVIH INVESTICIJA (OSIM AKO NIJE NEKA ČISTO PRIVATNA IZGRADNJA !)

  • Zoran

    Kakvi ste vi negativci i ogranicenjaci da je to zlo! Pa u Beču nema gladnih?? U Berlinu nema beskucnika? U Sidneju niko ne spava po klupama i ulicama?? U Torontu sve med i mleko po ulicama? U Njujorku biju po ušima ko nece šaku dolara svako jutro!? Ograniceni ste kao balkoni!! Sta hocete, da drzava (srbija ili bilo koja) ne radi i ne gradi nista ali da vas besposlicare koji kukate kao neke strine hrani i daje vam sve na tacni?!?! I u najboljim drzavama ima i bede i prosijaka i beskucnika i onih koji preturaju po kontejnerima itd itd… nikada zadovoljni i obicna zakerala… nista vam dovoljno I nikada nije dobro osim ako nije vama licno nesto dato! A i sa vam se da svaki dan 3 obroka bespkatno vi ste vrsta ljudi koji bi zakerali tipa e samo 3 obroka, nema užine ni kolača itd itd…… vecito bacanje kamenja na druge!! Stidite se !!

    • bambi

      Zorane, hajde da sav novac koji je predvidjen da se sva ova cudesa naprave iskoristimo za kupovinu hrane i da damo deci u svim sirotistima u Srbiji da ruckaju. Hajde da taj novac damo svoj deci kojoj je hitno potrebna operacija, lekovi, pomoc. Hajde Zorane. Ne vredi mrzim ja tebe, mrzis ti mene. To ne vodi nicemu. Hajde da uradimo nesto konkretno i to odmah.

  • pam-tim

    „prosto mi je sramota kako nam dobro ide…“

  • Anonimni

    weeeeeeeeeee jedva cekam!!! :taperucicama: uz ovako lepo i bogato okicen grad, i ide takav tocak i rolerkoster! za srbiju samo najvece i najlepse! hleba i igara! a sta cemo sa gladnim narodom? neka jede kolace!

  • egzodus

    obavezno i kruska da se postavi da sadrzaj bude kompletan

  • biće bolje

    Ne gladuju samo u unutrašnjsti, veruj mi i ovde u Beogradu, ništa bolje…

  • Dobro došli

    Dok u Beogradu luduju u unutrašnjosti gladuju!