Bivša asistentkinja tužila De Nira za seksualno uznemiravanje

Grem Čejs Robinson, bivša asistentkinja Roberta de Nira, tužila je slavnog glumca zbog „seksualne diskriminacije, neprijateljskog radnog okruženja i uznemiravanja“, a na ime odštete traži 12 miliona dolara.

Robinsonova tvrdi da je dobitnik dva Oskara davao „seksualno eksplicitne komentare“ i da ju je verbalno zlostavljao, kao i da ima snimke telefonskih razgovora kojima to može da dokaže, prenosi Si-Bi-Es.

Ona navodi da više nije mogla da izdrži „neprijateljsko radno okruženje“ i da je preko branioca obavestila De Nira i kompaniju „Čenel prodakšens“ da razmišlja o tužbi za diskriminaciju. Robinsonova tvrdi i da je glumac činio „neželjene fizičke kontakte“ i upućivao seksualne komentare, da joj je plaćao manje zbog njenog pola i da ju je ponižavao dodeljivanjem „stereotipno ženskih dužnosti“, kao što su kućni poslovi.

Robinsonova kaže i da joj je De Niro pretio kada je pokušala da da otkaz i da je tužba koju je protiv nje pokrenula njegova kompanija „Čenel prodakšens“ osveta.

Ona je podnela tužbu saveznom sudu na Menhetnu, nakon što ju je De Niro u avgustu tužio zbog utaje šest miliona dolara dok je koristila kreditnu karticu njegove kompanije za sopstvene potrebe.

Robinsonova je u tužbi opisana kao „nelojalan zaposlenik“ i optužena da je „više puta i metodično“ zloupotrebljava De Nirovo poverenje radi pronevere sredstava, prenosi „Internešenel“.

U tužbi se navodi i da je ona gledala „Netfliks“ dok je bila na poslu i tvrdi se da je u januaru provela četiri dana gledajući 55 epizoda „Prijatelja“, preneo je Tanjug.

Robinsonova je radila za De Nira od 2008. do aprila 2019. godine, a počela je kada joj je bilo 25 godina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

robert de niroseksualno uznemiravanje
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • AA ( americki alah)

    volio sam ovog glumca dok nije poceo da se petlja u politiku, nesto kao i Bata Zivojinovic. Ali eto, staro pravilo: ako imas putera na glavi ne drzi pridike drugima

  • bambi

    I ove nase seljanke su provalile ove fazone kako da dodju do para lazima. Ja ne znam, da li sada, kako stoje stvari, postoji neki americki glumac koji nije uznemiravao seksualno neku sponzorusu koja hoce da mu mazne pare. Inace, kad smo vec kod ove teme, savet mladim momcima. Bezite od tih sponzorusa ko djavo od krsta. Ne znam da li znate, cim se rodi beba, sudovi po automatizmu tj. u 99% slucajeva oduzimaju decu ocevima i dodeljuju mladim mamama cak i slucajevima da su alkoholicarke, prostitutke ili narkomanke, sto danas u Srbiji i nije vise redak slucaj. Pri tome, bivsa supruga zloupotrebljava, zapostavlja i zlostavlja u psihofizickom smislu sopstveno dete jer joj je pohlepa za novcem neukrotiva. Koliko danas nema te majcinske ljubavi prema deci i koliko mlade mame deca, porodica, ognjiste kucno ne zanima, govori i cinjenica da svaku trecu trudnocu u Srbiji majka zavrsi abortusom. Inace ovo su podaci nadleznog ministarstva a ne rekla kazala. Takodje u ministarstu mozete doci do podataka, koji su javno i prezentovani, da bracna zajednica u Srbiji traje u proseku oko 7 godina. Problem su svakako hiperprodukcija sponzorusa, starleta, blogerki, kolumnki, ajfonki, …. koja je startovala sa pojavom rijaliti nakaza, tj. sa pojavom mogucnosti da se do para dolazi na lagodan nacin, parazitiranjem i iskoriscavanje sopstvene dece. Zasto drzava ne preduzima nista, ostaje da se vidi.

  • podbarac

    ček da vidim koga bi ja mogao da tužim , možda kapne neka lova