Bizarnu situacija iz jednog automobila: „U karijeri nisam video ništa slično“ (foto)

Policijska kamera je prošlog petka na auto-putu u blizini Sidneja snimila nesvakidašnji prizor. Naime, 21-godišnjak je vozeći putem M4 snimljen kako sa ekrana mobilnog telefona konzumira ‘belu supstancu’.

Na snimku se vidi kako volan automobila pridržava suvozač, što je ocenjeno izuzetno rizičnim ponašanjem u saobraćaju. Zbog ovakvih neodgovornih vozača je pre dve godine osnovana specijalna jedinica državne saobraćajne policije ‘Strike Force Puma’ koja se bavi hvatanjem vozača, rizičnog i nenormalnog ponašanja. Takvi vozači svojim ponašanjem predstavljaju pretnju za zajednicu.

Naime, nakon istrage Veća saobraćajne policije savezne države Novog Južnog Velsa, 21-godišnjak koji je bio za volanom je optužen za nekoliko krivičnih dela.

Takođe, na teret mu se stavlja vožnja bez odgovarajuće kontrole vozila, nesavesna vožnja i nedozvoljeno korišćenje telefona u vožnji.

– Policija će na sudu podneti dokaze protiv muškarca da je tokom vožnje šmrkao supstancu s telefona koristeći obe ruke koje nije imao na volanu dok je vozilo bilo u pokretu, navodi se u službenom saopštenju policije.

Policijski načelnik Bil Darnel rekao je da tokom svoje karijere još nije video ‘ništa slično onome što prikazuje fotografija’, navodi portal 2GB.

Darnel je dodao i da ‘veruju da je šmrkao kokain ili sličnu drogu za volanom, ali šta bi ta supstanca mogla da bude i šta je s njom radio, je deo koji nećemo moći da lako dokažemo’.

Neodgovorni mladić bi pred sudijom u Blektaunu trebalo da se pojavi sledećeg meseca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

drogakamerapolicij
Komentari (0)
Dodaj komentar