Božji dar: Mnogi su zaboravili čudotvorne moći ove biljke, samo 1 kašičica dnevno preporađa celo telo

Biljka Rusa ili Marijina trava je veoma cenjena i poštovana, danas, međutim, mnogo manje zato što je farmaceutska industrija „proterala“ sve vredne lekovite biljke.

Lek je za mnoge bolesti i probleme sa kojima se ljudi suočavaju svakodnevno.

Ova biljka raste na tarabama, potpornim zidovima, obroncima šuma. Može se pronaći i tokom zimskog perioda, a iz njenog korena i stabljike, kada se ubere, teče narandžast sok, prenosi portal Opanak.

Njena moć i lekovitost je u tome što može da stvara crvena krvna zrnca, čisti jetru i žuč, dobra je za hemoroide, a ako imate zujanje u ušima a ne znate mu uzrok onda je ona pravi lek za vas. Otklanja kurje oči i bradavice i sprečava maljavost ruku, lica i nogu kod žena. Ako bolujete od cista na jajnicima i mioma na materici ova biljka delotvorno utiče na njih.

Za upotrebu se koristi cela biljka, sveža ili osušena. Može da se koristi i za spoljašnje, a i za unutrašnje potrebe, u zavisnosti koje oboljenje treba da se leči.

Jedna ravna kašičica osušene Ruse trave staviti u 1/4 litre vrele vode, ostaviti da odstoji 15 minuta, procediti pa popiti u laganim gutljajima. Čaj se može koristiti i za spoljašnju primenu kod promena na koži tipa lišajeva. U zavisnosti od oboljenja čaj piti najduže 14 dana, 1–2 šolje dnevno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

biljkalekovitozdravljezivot
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Zglobni Skoč

    Legenda kaže da je trava u Jovanjici najkvalitetnija.