Braća snimila jeziv trenutak kada ih je zatrpala lavina (video)

Braća Hanter, Majls i Nejt Penrouz zabavljali su se na snežnim obroncima planine Uinta u američkoj saveznoj državi Juti s prijateljima. Nisu ni slutili da će ih zatrpati lavina, a još manje da će snimiti taj trenutak.

Nakon tog događaja braća su opisali sve što se desilo objašnjavajući da je to u isto vreme bio neverovatan i zastrašujući prizor.

Vozili su se motornim sankama i uživali u lepom danu ne sluteći šta će im se u narednih nekoliko minuta desiti. Nejt je sve snimao kada je odjednom osetio snažno podrhtavanje planine. Mislili su da je zemljotres, međutim, nakon što se okrenuo ugledao je ogromnu lavinu.

Kako je rekao, oni koji su bili nešto niže, nisu uspeli da pobegnu pred naletom snežne mase, ali braća Penrouz su ostala zatrpana.

Iako je pokrenuo mehanizam za lavinu na rancu, koji služi za naduvavanje balona, što bi trebalo da pomogne pri održavanju na površini, Hanter se brzo našao pod snežnom gomilom. Bio je dezorijentisan i jedino što je mogao da pomera su bili nožni prsti.

Ipak, kako su kazali, uspeli su da se izvuku iako je nakupljeni sneg nad Nejtovom glavom bio „tvrd kao kamen“. Upotrebio je svu snagu i rukom uspeo da probije rupu do površine.

Tek tada je Majls, kojeg je lavina zatrpala samo do pojasa, uspeo je da locira njegove pozive upomoć, ali je mogao da vidi samo vrh njegove crne kacige.

Nakon toga je počeo da kopa i nekoliko minuta kasnije je uspeo da ga izvuče. U međuvremenu je ostatak ekipe pomogao Nejtu, kojem je kroz sneg virila samo glava.

„Na ovom području smo se sankali i uživali u snegu odmalena i prvi put smo doživeli ovako nešto. Nema ništa gore nego kada vidite da su vam braća zatrpana. U tom momentu sam ih samo dozivao kako bih im ušao u trag. Na svu sreću sve je dobro prošlo“, ispričao je Majls.

Video koji su zabeležili i svoja iskustva su, kako kažu, odlučili da podele sa svetom kako bi  upozorili sve skijaše da ponesu odgovarajuću opremu i izbegnu ovakve incidente.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

braćalavinasnegzatrpan
Komentari (0)
Dodaj komentar