„Časovi srpskog“ – lekcija 1

Na poznatom servisu za razmenu video snimaka YouTube, pre izvesnog vremena pojavili su se "časovi srpskog jezika" u tumačenju izvesnog Denija.
Na momenat vam se može učiniti da se neko izrugava srpskom jeziku. Kada se malo zamislite, shvatate ipak da su skaradne i vulgarne reči koje Deni izgovara zapravo prve reči koje stranci zapamte zato što ih, očigledno, najčešće čuju.
Razmislite o tome da li želite da nas predstavljaju te reči…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Tanja N.

    Pa zanimljiv je ovaj tip, ali je realan! To što nas on predstavlja tako jeste njegovo viđenje nas Srba… Ima mnogo lepših stvari koje treba naglasiti a da su vezane za Srbiju, ali neka, mi znamo kakvi smo zapravo i teško ko može da nas promeni!

  • Sonja S

    Ovo svakako jeste izrugivanje i ne znam ko ovom stvoru daje tako nešto za pravo.

  • Danijela Maier

    Da, slažem se da 90% stranaca koje posete našu zemlju čuje takve reči, ali isto tako ne mislim da je u drugim zemljama drugačije. Kako ćemo biti predstavljeni strancima i kakva je njihova slika o nama, zavisi od nas, ali šta uraditi s pojedincima koji su primitivni i loš primer? Ja sam i dalje veliki optimista, ali jedna bitna „sitnica“ koja se uvek zaboravlja: nije ni taj nazovimo Zapad tako idealan kako ga predstavljaju, imala sam zaista puno puno prilika da se sama uverim u sve to, tako da ne bih pravila dramu oko youtube postavke stranca, jer toga ima previše… Veliki pozdrav, Nela, ima toliko divnih, pozitivnih i plemenitih detalja o nama i našim sugrađanima koji se ne mogu naći ni u jednom delu sveta!