Članica kraljevske porodice više nikada neće moći da vidi decu? (foto)

Princeza Haja bint al-Husein, 45-godišnja ćerka pokojnog jordanskog kralja Huseina, nakon bega od supruga Muhameda bin Rašida Al Maktuma, poslednjih dana nalazi se  na londonskom sudu, gde je u toku spor oko dobrobiti njihove dece.

U priopćenju koje prenosi Gardijan, piše da će se na sudu ‘rešavati pitanja vezana za način na koji će se pristupiti konačnom saslušanju u kojem će se utvrđivati pitanja starateljstva’.

Podsetimo, nakon što je zatražila razvod od supruga, 69-godišnjeg predsednika Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladara Dubaija, Muhameda bin Rašida Al Maktuma, s kojim je u braku od 2004. godine, odlučila je da uzme decu i pobegne u Nemačku gde je zatražila azil. Nakon što je otišla, mediji su nagađali da se nalazi u Londonu, gde bi i volela da nastavi svoj život sa decom, 11-godišnjom ćerkom Dželilom i 7-godišnjim sinom Zajedom.

Iako se trenutno nalazi u najstresnijoj situaciji, princeza je otkrila da je spremna da dâ sve od sebe ne bi li zadržala decu. Upravo zato se nagađa da će ovo biti jedna od najskupljih i najtežih sudskih bitki, jer i jedna i druga strana žele starateljstvo nad decom. Ukoliko ovaj rat dobije šeik, velika su šanse da Haja više nikada ne vidi svoju decu, o kojoj se ne zna puno. Međutim, princeza se toga ne boji jer je angažovala Fijonu Šakleton, članicu Parlamenta Ujedinjenog kraljevstva, koja je svojevremeno zastupala princa Čarlsa i muzičara Pola Makartnija.

Drama između princeze i supruga započela je nakon što je ona odlučila da pobegne iz Dubaija, u potrazi za normalnim i slobodnim načinom života. Tada je pronađena blizu obale Indije, gde je na silu uhvaćena i vraćena kući. Vlasti Emirata odbacili su navode i optužbe da je Haja pobegla zbog lošeg tretmana u zemlji, tvrdeći da je princeza tada bila oteta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

decaprincezaujedinjeni arapski emirati
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Avetni Todor

    Koga briga za arapsku ojebinu???