Da li je bolje tuširati se uveče ili ujutru? Lekar objasnio šta je zdravije

Iako mislite da je ovo pitanje ne baš smisleno, verujte da i te kako ima smisao

Otprilike dve trećine ljudi se tušira svakog dana, međutim, još uvek ne postoji pravi odgovor na pitanje da li je bolje tuširati se ujutru ili uveče.

Dr Džejson Sing je objavio video-materijal u kom tvrdi da je večernje tuširanje ipak bolje, jer poboljšava kvalitet sna i hidrira suvu kožu.

„Od večernjeg tuširanja ima više koristi. Jutarnje ima samo jednu prednost, a to je da podstiče bolju higijenu“, rekao je.

Lekar je pojasnio da topli tuš podstiče oslobađanje melatonina, hormona koji telu govori da je vreme za spavanje. To je dokazala metaanaliza 17 studija iz 2019. godine.

„Noćno tuširanje pomaže da isperete celodnevnu prljavštinu. Ujutro nismo toliko znojavi i nemamo neugodan miris“, smatra dr Sing.

Oni sa suvom kožom ili stanjima poput akni i ekcema takođe bi mogli imati koristi od večernjeg čišćenja. Dr Sing kaže da večernje tuširanje može bolje da hidrira našu kožu, prenosi b92.

@drjaysonisfresh

More debatable than pineapple on pizza

♬ original sound – Dr. Jason Singh

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

higijenatusiranjezdravlježivot
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Sofronije

    Pre seksa obavezno, a to se u većini slučajeva dešava u večernjim satima.Ako je nešto vanredno i brzinski, onda i nije toliko bitno kad se oboje redovno zaperu posle nužde.