Da li živite život koji vam se ne sviđa?

Koji je vaš san i da li ste ga ostvarili odrastajući, dva su pitanja koja je američka psihološkinja i autorka Kerol Morgan postavila svojim čitaocima. Onima koji bi na drugo pitanje odgovorili negativno, ponudila je nekoliko indikatora koji mogu da upućuju na to da život prolazi pored njih, prenose mediji.

Trošite previše vremena na stvari koje ne bi trebalo da radite. Igrice, TV, internet, prejedanje, opijanje… Dobro osmotrite svoje aktivnosti. Na šta vam odlazi najviše vremena? Donosi li vam to što dobro? Čini li vaš život boljim? Polaže li temelje za bolju budućnost?

Prigovarate

Žalite se oko posla, šefa, plate, partnera? Jedino što time postižete je širenje negativne energije. Umesto toga, preusmerite misli na stvari koje vam idu od ruke.

Ne hranite svoj um

Kada ste zadnji put naučili nešto novo? Pozitivni izazovi u životu proširiće naše spoznaje i dati nam osećaj napretka.

Nemate inspiracije

Ništa vas ne zanima? Ne znate kako se pokrenuti? Svi imamo stvari koje nas inspirišu, pitanje je koliko smo ih duboko zakopali. Pronađite ono što vas veseli i radite na tome.

Ne planirate budućnost

Živeti u sadašnjosti nije loše, ali dobro je zapitati se ponekad kuda želimo da idemo. Ako nemate cilj ni plan, vrtite se okolo. Potreban vam je podsticaj koji će vas voditi prema vašoj destinaciji u životu.

Previše vremena provodite s ljudima koji ne doprinose vašem rastu

Lako je zapeti s ljudima koji vas ne teraju da budete bolja osoba. Naprotiv, energetski vampiri, kako ih zovu, s vremenom će vas povući na dno i za sve što su uzeli neće dati ništa pozitivno zauzvrat.

Zavisni ste od mobilnog

Razmislite o svom vremenu koje traćite dok ‘visite’ na mobilnom. Možda propuštate svoj život dok gledate tuđ na društvenim mrežama.

Ne spavate dovoljno

Dobar san bitan je faktor za zdravlje. Ako imate naviku da ostajete budni do kasno u noć ili ste prezaposleni da bi ranije otišli u krevet, stanite i razmislite gde će vas to odvesti.

Ne brinete o svom telu

Uz san, ishrana i vežba su isto toliko važni faktori. Da li se zaista brinete o svom telu?

Živite život koji vam se ne sviđa

Da li ste srećni? Ako niste, promenite nešto. Život bi trebalo da bude uzbudljiv. Prva promena koju morate da napravite je da se rešite ideje da su promene nemoguće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

zivot
Komentari (0)
Dodaj komentar