Da se naježite: 10 znakova koji ukazuju na to da ste jednom VEĆ ŽIVELI

Da li ste ikada čuli za pojam „stara duša“?

Odnosi se na ljude koji su nekako od malena ispoljavali sklonost ka mudrim postupcima, zaključcima, koji i kada su odrasli nisu mnogo marili za stavove i prihvatanja drugih ljudi.

Postoji verovanje da se radi o dušama koje su kroz istoriju već puno puta bile u različitim ljudima i mnogo toga su videle, proživele i naučile.

Ovih 10 znakova potvrđuju da ste najmanje jednom živeli pre ovog života:

1.Obožavate šetnje i sanjarenja. Najsrećniji ste kada vas neko pozove u lepu šetnju prirodom.

2. Volite zimu a ni sami ne znate zašto. Hladan vazduh, koračanje po snegu uz škripu đonova…sve vas to podsvesno asocira na daleku prošlost.

3. Jako mnogo volite opuštanje uz topao čaj, čitanje knjige ili gledanje nekih starih filmova, pa čak i istih koje ste voleli u detinjstvu.

4. Prezirete brzu hranu, uvek se okrećete „kašiki“ i kuvanju, pa čak i ako vam kuvanje ne ide.

5. Jako cenite starije ljude i nemate ništa protiv da s njima ponekad provodite vreme.

6. Ne volite novu muziku poput roka, tehna ili folka. Više uživate u džezu, bluzu, Roling stonsima ili Bitlsima.

7. Ne volite previše izlaske. Za vas je idealno veče kada ste već do 23 časa u krevetu sa najdražom osobom ili nekom knjigom.

8. Nikako da se naviknete na smartfone i novu tehniku. Nešto vas odbija u svemu tome a ni sami ne znate šta je to.

9. Neke gradove obožavate a da nikada niste bili u njima. Pojedine ulice asociraju vas na prošlost a da ni ne znate zašto.

10. Više volite putovanja vozom nego avionom. Takođe preferirate bicikl u odnosu na automobil.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

karmazivot
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Louis Krstic

    Stara i mlada Duša ne postoje. Mi kao Duša, kreirani smo u svetu gde vreme ne postoji. Mi nemamo Dušu, već mi, kao Duša, imamo i fizičko telo. Jer, tela koja koristimo su smrtna a mi, Duša, nismo. Broj inkarnacija bude ne nekoliko već više stotina hiljada života pa i preko milion. Zamislite kako razlika i od nekoliko desetina hiljada izgleda majušno. Uostalom, svako može zaviriti u svoje prošle živote u toku snova, pod uslovom da samoj osobi to bude prihvatljivo i da ima smisla… I na kraju, zašto bi se zbog svega toga naježili? U svemu tome da se otkriti duboki smisao života i radost da se realizuje prava priroda onoga što stvarno jesmo. Tek tada život dobije na svojoj lepoti ili veličanstvenosti.

  • Aleksandar

    Bravo Milane! Dosta vise sa kretenizmima poput ovog teksta koji nam samo kradu zivot minut po minut. A sada odoh u setnju da slusam kako mi sneg ( koga inace nema) skripi pod nogama dok me irvasi gledaju iza dzinovskih stabala baobaba … ups sekvoja

  • sirmijum

    kada mala deca izgledaju kao veliki u licu , onda se kaže da imaju stare duše .

  • milan

    OMG!!!! Sigurno ste nekad davno ziveli ako: -Ne volite da slusate rock ,ali zato volite Rolling stones i Bitlese. -Ako putujete vozom -Ako volite caj -Ako jedete kasiko … Ja znam da prosto nemate temu za pisanje..ali bolje je da nista ne napisete nego ovakvu glupost. Glupo,tupo,bezidejno,bezosecajno,prazno…

    • mmm

      bravo Milane