Dementna baka šokirala porodicu testamentom: Nisu mogli da veruju kome je ostavila 3 miliona evra

Porodica jedne Austrijanke je najblaže rečeno ostala zaprepašćena kada je saznala da je njihova dementna baka celo bogatstvo vredno nekoliko miliona evra, umesto rodbini, ostavila vodoinstalateru. On je jedini naslednik njene imovine.

Prethodno je majstora već postavila kao pravnu osobu za kontakt u hitnim medicinskim slučajevima, piše austrijski list “Kronen Zeitung” a prenosi Fenix magazin.

Suprug žene preminuo je 2018. godine nakon više od 50 godina braka. Vodio je brigu o svim finansijskim i organizacijskim poslovima. Ali, nakon njegove smrti, udovica je ostala sama, a par nije imao dece.

Godinu dana kasnije, vodoinstalater je počeo da obavlja redovne poslove u bakinoj kući u Klosterneuburgu. Očigledno su izgradili dobar odnos. Nakon dve godine svu svoju imovinu (zemljište ukupne površine oko 3000 kvadratnih metara) prepisala je na njega ugovorom o poklonu. Ostatak mu je kao jedinom nasledniku obećala u testamentu. Cela njena porodica je besna zbog ove situacije.

– Nikada ne bih pomislio da je tako lako dobiti nasledstvo, a da nisi deo porodice. Rič je o velikom bogatstvu od tri miliona evra. I više – rekao je nećak Kristijan T.  Ali, sudeći prema stručnjacima – sve je legalno.

– Ova procedura je potpuno legalna – rekao je za “Kronen” Lorenc Kiršner, advokat specijalizovan za ostavinska pitanja.

– Sve dok nema krivičnog dela poput prevare, prisile ili obmane, rodbina ne može da uradi ništa. A dokazati to bilo bi izuzetno teško jer je žena sada preminula – dodao je. Takođe, prema rečima stručnjaka, činjenica da je žena imala demenciju ne bi bila dovoljna da se testament proglasi ništavnim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bakatestament
Komentari (0)
Dodaj komentar