Dijeta uz koju možete smršati do leta: Nikada lakše do vitke linije – sve je dozvoljeno, a kilogrami se tope

Izgubite kilograme bez napora.

Nema zabranjenih namirnica, nema kuvanja specijalnih obroka, a opet, kilogrami se tope.

Dijeta kojoj nisu odolele ni holivudske zvezde, bazira se na jednostavnom principu – žene dva dana unose maksimum 500 kalorija, a muškarci 600. Tokom preostalih pet dana dozvoljena je normalna ishrana, za žene do 2000 kalorija, za muškarce do 2500.

Nedeljno se gubi oko pola kilograma, što smeta onima koji žele brze rezultate. Ipak, dijeta je osvojila čitav svet, posebno gurmane, jer ništa nije zabranjeno.

Takođe, zaposlenima je ova dijeta često favorit, jer ne moraju da spremaju specijalne obroke, niti da razmišljaju šta će za ručak.

Sa psihološkog aspekta, ovaj režim ishrane je odličan za ljude koji ne vole zabrane, ali istovremeno krije i zamku. Jer, kada dva dana gladujete, velika je opasnost da ćete sutradan preterati i tako umanjiti dejstvo.

Kako da izdržite gladovanje

Takođe, činjenica je da kada unosite samo 500 kalorija, što je četvrtina od potrebne dnevne doze, možete osetiti niz neprijatnosti.

Vrtoglavica, manjak koncentracije, umor, pospanost, pad energije, razdražljivost samo su neke od mogućih posledica.

Kako biste umanjili negativne strane, od ključnog značaja je da birate namirnice bogate hranljivim sastojcima, savetuju nutricionisti.

Umesto peciva ili parčeta pice koji obiluju praznim kalorijama, odlučite se za nemasno meso, povrće, salate, čorbe.

Ako, na primer, za doručak pojedete dva jaja sa šunkom, a za ručak ili večeru ribu ili šniclu od belog pilećeg mesa sa nekaloričnim povrćem, poput brokolija, karfiola i boranije, tog dana unećete dozvoljenu dozu kalorija, a nećete biti mnogo gladni.

Pijte što više vode i čajeva, a ni kafa nije zabranjena. Tokom dana gladovanja, izbegavajte vežbanje, pogotovo naporno, da se ne biste onesvestili.

Najbolje bi bilo da izaberete dva neuzastopna dana u nedelji kako biste lakše pregurali sate bez hrane.

Kao i kad su ostale dijete u pitanju, trebalo bi da se konsultujete sa lekarom pre nego što pređete na ovaj režim ishrane, što posebno važi za rizične grupe, poput trudnica, tinejdžera, dijabetičara i obolelih od hroničnih bolesti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dijetaishranakilogramiletomrsavljenježivot
Komentari (0)
Dodaj komentar