Divljoj svinji po imenu Putin promenjeno ime posle invazije Rusije na Ukrajinu (foto)

U parku divljih životinja Mehlmeisel u Bavarskoj živi divlja svinja po imenu Putin, a s obzirom na rusku okupaciju Ukrajine, radnici parka morali su da joj pronađu novo ime.

Četiri godine divlja svinja teška 200 kilograma nosila je ime Putin, ali je sada promenila ime zbog ruske agresije u Ukrajini. Svinja rođena u Rusiji sada se zove Eberhofer, a to je ime prevladalo na internet glasanju, kako je u nedelju uveče objavio „Wildpark Waldhaus Mehlmeisel“, piše 021.rs.

„Mi smo skladan, prekrasan mali park divljih životinja i takvo ime se jednostavno nije uklapalo“, rekao je upravnik parka Ekard Mikiš.

Ime Eberhofer je dobilo 1.198 glasova, a na drugom mestu je Gustl, za koji je glasalo 1.013 ljudi.

Predlog Eberhofer došao je od voditelja zabavnog programa Ringlstetter na Bayerischer Rundfunku. Ime je aluzija na „Eberhoferove kriminalističke romane“ koje je napisala Rita Falk i delimično snimila, u kojima je u fokusu istoimeni istražitelj.

Moglo se glasati i za imena Igor, Frederik i Mir. Više od 2.700 osoba dalo je predlog za novo ime svinje, a izabrano je pet za koje se moglo glasati.

Imena Zelenski i Kličko zapravo su se pojavili kao favoriti, ali nisu bili uključeni u poslednje kolo. Ekard Mikiš je objasnio da više ne želi da politizuje celu stvar.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

divlja svinjaputin
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • gordana.

    Po Orvelovoj“zivotinjskoj farmi“a ja verujem Orvelu svinja je najinteligentnija zivotinja tako da Zelenskom svakako ne prilici.