Električnih skutera sve je više našim ulicama, a evo šta sa njima rade u svetu (video)

Popularnost električnih skutera sve je veća u svetu, a sve ih je više i na našim ulicama. Vlasti velikih evropskih gradova odlučile su da stanu na put haosu koji je zavladao na putevima prekomernom upotrebom ovih električnih prevoznih sredstava.

Foto: FaceMePLSCC BY 2.0

Preduzetnici su videli šansu za zaradu, pa se skuteri mogu iznajmiti kako bi se ljudi lakše kretali ulicama ali zbog velikog broja korisnika dolazilo je do ugrožavanja pešaka budući da se kreću trotoarom.

Tako u Parizu žele da zabrane njihovo korištenje na trotoarima jer je, kako je nedavno objavio BBC, prošle godine zabeleženo oko 300 nezgoda.

Vlasti Lisabona će kažnjavati one koji ostave svoje trotinete na trotoarima ma i ostalim javnim površinama.

S druge strane “Velike bare“ problem električnih trotineta rešavaju na sasvim drukčiji način. Besni zbog sve većeg broja trotineta i drugih električnih prrvoznih sredstava, građani su se odlučili na drastične poteze.

Tako list Oregonian javlja da su iz reke Vilamet u Portlandu nedavno izvukli čak 50 električnih trotineta. Oni su otkriveni slučajno, tokom vežbe ronjenja. Policija je pozvala građane da ne bacaju električne skutere u reku zbog zagađenja koje preti iz njihovih baterija.

Stanovnici Los Anđelesa imaju drugi pristup rešavanju ovog problema. Trotinete koje pronađu na ulici zakopavaju u pesak kako građani ne bi mogli da ih pronađu i iznajme. Neki ih ih čak premazuju i fekalijama.

Da je mržnja stvarno velika, dokazuje i Instagram profil na kom se redovno objavljuju svi mogući načini uništavanja ovih trotineta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

trotinetiunistavanje
Komentari (0)
Dodaj komentar