Elizabeta II nikako nije podnosila ovu zdravu namirnicu, toliko da je zabranila na dvoru

Posle smrti Kraljice Elizabete II puno se pisalo i govorilo i o njenim navikama u ishrani kojima je dugovala svoju vitalnost i dugovečnost. Međutim, ma koliko se zdravo hranila, jednu namirnicu koja se često koristi i kao lek, nikada nije konzumirala i ona je bila zabranjena na dvoru i za druge članove kraljevske porodice.

‘Kraljica nikada ne bi imala beli luk na jelovniku’

Prema pravilu, nijedan član kraljevske porodice ne sme da jede beli i crni luk, piše škotski Daily Express. Iako još uvek nije sasvim jasno radi li se o mržnji prema ovoj namirnici ili dobro promišljenoj odluci, beli luk je potpuno zabranjen u Bakingemskoj palati.

Naime, na Tviteru je osvanula i nova teorija zašto je tomu tako. Dugo se šuškalo o tom pravilu, ali nagađanja su oborena kada se vojvotkinja od Kornvola, Kamila Parker Bouls, pojavila na MasterChef Australia. Na pitanje o prehrambenim ograničenjima u kraljevskoj porodici, Bouls je rekla: „Mrzim da to kažem, ali beli luk. Beli luk je ne-ne.“

Pravilo je potvrdio i Daren MekGrejdi koji je otprilike 15 godina radio kao kraljevski kuvar u Bakingemskoj palati. U razgovoru za Recipes Plus, Daren je rekao: “Kraljica nikada ne bi imala beli luk na jelovniku“. Prema njegovim rečima, osoblju je bilo zabranjeno da poslužuju ​​bilo šta s belim lukom ili previše luka.

Ima smisla

Brojni medijski izveštaji sugerišu da je pravi razlog zašto se kraljevska porodica pridržava takvog pravila to što se njeni članovi moraju sastajati s mnogo ljudi. Razgovaraju, čavrljaju i upoznaju ljude pa, kako bi izbegli mogućnost neprijatnog zadaha, članovi kraljevske porodice ne smeju da jedu beli luk ili luk.

Džon Higins, još jedan kuvar koji je radio za kraljevsku porodicu, potvrdio je da kraljica prezire beli luk.

„Kraljica je divna dama, kraljevska porodica je divna, ali nedostaje im beli luk jer se u Bakingemskoj palati s njim ne kuva. Pretpostavljam da kraljica nije želela da se oseti miris belog luka zbog učestalih susreta i razgovora koje je tokom dana mora da vodi“, izjavio je on za The National Post.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beli lukishranaKraljica Elizabeta
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • gordana.

    I ja sam kao mlada bila ogranicena.

  • gordana.

    Ni ja ga ne jedem kada imam obaveze vezane za drustvena okupljanja ali to ne znaci izbacivanje iz upotrebe,ne tice me se ali mi je predmet tumacenja.

  • gordana.

    Nikada necu shvatiti takva ljudska ogranicenja jer beli luk pored izuzetne zdravstvene strane ima jaku simboliku i smatra se lekom.Naravno da postoje razlozi za odredjen nacin upotrebe uslovljen raznim faktorima ali iskljucivo eliminisanje iz kulinarske upotrebe je vrlo glupo.