Greta Tunberg napunila 17 godina: Evo kako je proslavila rođendan (foto)

Švedska aktivistkinja za zaštitu životne sredine Greta Tunberg napunila je danas 17 godina i nastavila svoju borbu stojeći na protestu ispred parlamenta u Stokholmu.

„Školski štrajk, 72. nedelja“, napisala je na Tviter nalogu uz fotografiju na kojoj drži ispisani transparent na kojem piše „Školski štrajk za klimu“.

Greta Tunberg je počela prvi štrajk u avgustu 2018. godine, prenosi Indipendent.

Škole u švedskom glavnom gradu su još danas zatvorene zbog božićnih i novogodišnjih praznika.

Greta se vratila u Švedsku posle četiri i po meseca, tokom kojih je govorila na sastancima o klimi od Švajcarske do Njujorka.

Časopis Tajms je Gretu Tunberg u decembru proglasio za ličnost godine zbog uloge u stvaranju globalnog pokreta o klimatskim promenama, između ostalog, i akcijom izostanka petkom iz škole.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

greta tunbergrodjendan
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • koka

    I pre koliko hiljada godina behu nagle promene klime, kada je planeta bila skoro nenastanjena u odnosu na današnju situaciju. Ne beše ni auta, kamiona, aviona, ovoliko ratnih dejstava i atomskog zagađenja…. a ova mala može da učestvuje a i trebalo bi, ne samo ona, u zaštitu naše planete. Samooo…. njen izraz lica, grimase… više liče na izgled psihopate, mlade psihopate no na nešto plemenito što se čini za dobrobit čovečanstva. Bar što se tiče našeg, ljudskog faktora. Njena fizionomija u tim momentima je užasavajuća. To se na taj način ne radi a još manje, postiže. I ona spada u onu grupu koja mnogo priča a malo, dela! PS. Kako beše? Mahabharata… drugi epovi…. behu još davno, atomski ratovi…. ništa HOMO SAPIENS NIJE NAUČIO. ISTORIJA SE PONSVLJA. MOŽDA PLANETU I TREBS PREPUSTITI PRIRODI, BEZ NAS. BAR BI BILO SVE PRIRODNO…

  • AA ( americki alah)

    neka ide i cisti obale bila bi korisnija