Heroina Milvokija: Irena iz Prokuplja spasila promrzlo dete sa ulice (video)

Si-En-En piše danas o Ireni Ivić, vozaču autobusa u Milvokiju, koja je zaustavila vozilo kako bi spasila dete od godinu i po dana.

Kako se navodi, dete je samo, po hladnoći, lutalo ulicom, dok ga Ivić nije ugledala. Ona je vozila autoputem na nadvožnjaku kada je videla bosonogo dete u crvenoj benkici, sa pelenom, kako se kreće ka raskrsnici, objasnio je portparol tranzitnog sistema u okrugu Milvoki, Met Sliker.

Kako se vidi na snimku koji je objavio sistem za tranzit, Ivić je zaustavila autobus, istrčala iz njega i uhvatila dete i brzo ga unela u autobus.

„O moj Bože. O moj Bože. Tresem se“, čuje se na snimku kako govori Ivić, nakon što je sela na mesto vozača zajedno sa bebom.

Jedna putnica u autobusu skinula je zimski kaput i ogrnula ga oko deteta, koje je bilo hladno na dodir.

Naime, tog dana, 22. decembra, temperature su bile ledene, navodi sistem za tranzit u Milvokiju.

Na objavljenom video snimku vidi se i da je dečak ubrzo zaspao u naručju Ivić.

„Zahvalna sam što sam se našla na pravom mestu u pravo vreme“, rekla je Ivić na pohvalnoj ceremoniji, koja je u četvrtak održana u njenu čast.

Policija je saopštila da je 19-omesečnom detetu bilo hladno, i da je bilo uplašeno, ali da nije povređeno.

Prema navodima policije, koje je preneo sistem za tranzit, dete je nestalo nakon što je njegova majka, kako se veruje, imala krizu mentalnog zdravlja.

Portparol sistema za tranzit u Milvokiju rekao je da je dete na kraju vraćeno ocu.

Kako se navodi, ovo je deveti put u proteklih nekoliko godina da je jedan vozač tranzitnog sistema u okrugu Milvoki pronašao dete koje se izgubilo ili se vodi kao nestalo.

„Apsolutno obožavam decu. Nekada sam bila učiteljica i imam svoju decu, tako da sam jako srećna što sam mogla da pomognem ovoj slatkoj, nedužnoj bebi“, rekla je Ivić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

deteMilvokispasavanjevozač autobusa
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Srpska majka…

  • max

    pa mi balkanci ex yugosloveni smo dusa od coveka a rat nas upropastio sve i politika inace ja sam albanac iz pristine i ovo je primer humanosti od coveka a gde bas u naj demokratsku drzavu americi.nema veze sta si ko si koje vere ili hrvat bosanac albanac srbin bravo irena bravo balkanski narode.alal ti vera.🤗

  • Anonimni

    Za dobro delo treba imat srce.