Isplaćeno joj preko 50.000 evra invalidske penzije, a zbog ovog snimka bi mogla u zatvor (video)

Rebeka Pič, 49-godišnja penzionerka iz Velike Britanije, uhvaćena je u prevari nakon što je kamera snimila kako se bavi sportom iako je više od šest godina primala invalidsku penziju jer je tvrdila da nije sposobna za rad.

Pičova je za to vreme od poreskih obveznika dobila ukupno 44 500 funti (preko 50.000 evra), a prevaru su otkrili prikriveni islednici, a pa se Rebeka sada suočava i sa zatvorskom kaznom.

Iako je tvrdila da može da se kreće samo uz pomoć štaka jer joj hodanje uzrokuje veliki bol, a noge otkazuju bez upozorenja, sportom se bavila i do četiri puta nedeljno i učestvovala u ligama širom Volverhemptona i Južnog Stafordšira.

– Samo je mali deo korisnika invalidske penzije nepošten, a slučajevi poput ovog pokazuju da su ulovljeni oni koji varaju sistem i otimaju novac poreskih obveznika od onih kojima je potreban – rekao je na sudu Džejms Burbridž i dodao da su odlučni u nameri da ulove prevarante sprovođenjem nadzora i sarađujući s lokalnim većima, javlja Metro.

Rebeki će kazna biti izrečena u aprilu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

odštetaprevara
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    … stvarno je sposobna ( je l mogu invalidi u mozak… mslm ti „poreski“) sa tim stomakom jedva nekako na noge i na pare (pišem svašta pa ništa… zato perem čistim i kuvam za ništa- ćorak domaćica)- nisam invaliditet što se bavim „sportom“ (nić od para vaših)!- zemljo okreni se za „nemiljenike i nevoljnike“ kao tvoje