Izbegnite mrzovoljna jutra uz samo nekoliko drugačijih navika

Svi želimo svoje vreme da iskoristimo na najbolji mogući način. Evo nekoliko navika koje možete da ugradite u svoje jutro kako biste postali produktivniji.

Ne odlažite alarme

Odspavali ste solidnih osam sati, ali ustajete mrzovoljni? To bi mogla da bude posledica odlaganja alarma.

Spavamo u ciklusima, imamo prirodna razdoblja laganog sna, dubokog sna, sanjanja i buđenja. Odlažući spavanje u razmacima od pet do 10 minuta i buđenjem svakih nekoliko minuta kako bismo isključili novi alarm izlazimo i ponovo ulazimo u ciklus u beskorisnim malim dremanjima zbog kojih se zapravo osećamo umornije nego da smo odmah ustali na prvi alarm.

Lepo se obucite

Jedan od načina da se kvalitetno pripremite za radni dan kad radite od kuće jeste oblačenje u nešto zbog čega se osećate lepo i sveže. Ono što nosimo i kada to nosimo može da doprinese boljem raspoloženju i utiče na naš mozak više nego što mislimo.

Pijte vodu

Hidratacija je ključna. Započinjanje dana velikom čašom vode može vas učiniti budnijim, poboljšati vašu probavu i omogućiti telu da ispunjava bitne funkcije.

Istuširajte se hladnom vodom

Ovo je za one hrabre. Čak i samo trideset sekundi hladne vode na kraju vašeg jutarnjeg tuširanja može vas učiniti budnijima. Hladni tuš može ubrzati puls i ublažiti napetost.

Postavite ciljeve

Besciljni dan može brzo postati izgubljeni dan. Zadajte sebi ciljeve, napišite ih na komad papira i pokušajte da ih ispunite. To će vas učiniti odgovornijim i zadovoljnijim.

Razbistrite misli

Važno je odvojiti nekoliko minuta da se isključite, posebno ujutru. Zadacima ćete pristupiti bistrije glave ako se oprobate u brzoj meditaciji koja podstiče smirenost, pozitivnost i produktivnost.

Očistite prostor u kojem boravite i radite

Ako svako jutro odvojite malo vremena da raščistite svoj prostor, to može uveliko da poveća kvalitet dana koji je pred vama. Nameštanje kreveta i odlaganje pidžame, otvaranje zavesa i provetravanje prostora učiniće vašu spavaću sobu prijatnijim mestom za povratak nakon dugog dana. Što je manje nereda, to vam je um manje rastresen.

Obilno doručkujte

Doručak je neophodan. Priprema vas za dan koji je pred vama, dajući vam gorivo potrebno za dobar početak. Nekim ljudima doručak može da bude težak jer nisu gladni kad se probude, ali pokušajte da ga ipak uvrstite u svoju jutarnju rutinu. Važno je pravilno jesti doručak. Banana, kriška tosta ili šoljica kafe nisu dovoljni da biste dan započeli na najbolji način. Ako se ujutro napunite vitaminima, mineralima, ugljenim hidratima i proteinima koji su vam potrebni, obezbedićete telu potrebnu energiju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

jutronavike
Komentari (0)
Dodaj komentar