„Ja se zovem Ivana, a tata me zove zlato…“: Evo kako danas izgleda devojčica iz Čolinog hita (foto)

Mnogi se sećaju pegave devojčice Ivane Legin koja je pre skoro tri decenije sa Zdravkom Čolićem otpevala veliki hit „Čaje Šukarije“.

Stihovi „Ja se zovem Ivana, a tata me zove zlato“, koje je Ivana pre 29 godina otpevala rame uz rame sa jednom od najvećih zvezda bivše Jugoslavije Zdravkom Čolićem pevaju se i dan danas. Pre toga, riđokosu devojčicu gledali smo u kultnom filmu „Kuduz“.

Ivana danas živi i radi u Australiji. Ima 35 godina i bavi se režijom, produkcijom i marketingom. Njenu karijeru prekinuo je rat, a nakon toga je javni život više nikada nije privlačio. Istina, ona u Australiji jeste ostvarila nekoliko uloga, ali su, kako je otkrila, bile amaterskog tipa.

Devika Bilimoria Photography

Gepostet von Ivana Legin am Donnerstag, 14. März 2013

Nakon izbijanja rata, Ivana je iskusila izbeglički život koji je i danas ostavio ožiljke na njenoj duši.

– Izbeglištvo je išlo preko Beograda, Zagreba, Rusije pa tek onda do Australije. Kao i svima ostalima koji su lutali svetom pokušavajuci da nađu svoj kutak mira i sigurnosti bilo je nemirno, nesređeno i nestabilno. Tek što smo se navikli na jednu školu i način života, našli smo se u drugom okruženju sa novim jezikom i kulturom. Nije bilo lako, ali ovakva iskustva definitivno jačaju. Mali ožiljci će uvek biti prisutni, nekada će da zasvrbe ili da se upale, obično kada to najmanje očekujemo. Međutim, na to glgedam kao proživljeni život i kad taj ožiljak zasvrbi samo me podseti da sam u 33 godine preživela nešto što mnogi nisu sa 90 – rekla je Ivana u jednom intervjuu.

"Ja se zovem Ivana, a tata me zove zlato…"Ivana Legin je rođena u Sarajevu. Kada su počela ratna dešavanja u ovom…

Gepostet von Necemo razdvajanje ljudi po vjeri i nacionalnosti!!!! am Freitag, 27. Januar 2012

A pre skoro deceniju Zdravko Čolić je nastupao u Melburnu i tom prilikom se nakon dugo vremena susreo sa devojčicom za koju je znala cela država. Njih dvoje su se tada videli nakon čitavih 18 godina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ivana leginzdravko čolić
Komentari (0)
Dodaj komentar