Januarske bebe su magične, a posebno one rođene na Božić, to nosi jaku simboliku

Božiću se najviše raduju deca, a pogotovo ona koja su još i rođena na taj dan. Duplo slavlje, dupli pokloni. Pritom, duplo se raduju i oni koji postanu roditelji na Božić, verujući da to nije slučajno i da će njihovi mališani biti posebni.

U narodu je uvek postojalo uverenje da su ta deca izuzetna, jer su naročito inteligentna, darovita i uspešna. Ali i da im je život vrlo naklonjen, pošto su zaštićena danom svog dolaska na svet, odnosno Hristovog rođenja.

Mnoga od njih se zovu Božidar, Božidarka, Božica, Boža, Božanka, Božena, Božimir, Božimirka… Međutim, neki roditelji se radije opredeljuju za imena Kristijan, Kristina ili Hristina, što se prevodi kao „hrišćanin“. I to, takođe, asocira na zaštitu mališana.

Ako ste rođeni u prvom mesecu godine ili imate dete rođeno u januaru, ovo morate da znate;

1. Uspešni u poslu kojim se bave

Ako je vaša beba rođena januara meseca, onda znajte da sve bebe rođene početkom godine imaju prilično dobre šanse da uspeju u karijeri kasnije u životu, budu dobri đaci ili sportisti, prema istraživanjima.

2. Najčešće odaberu lekarski poziv

Naučnici su pratili razvoj više od 20.000 dečaka i devojčica rođenih u januaru. Prema istoj, januarska deca su bila duža pri rođenju, a kasnije su tokom razvoja bila viša od ostale dece. Prema studiji sprovedenoj u Velikoj Britaniji, deca rođena prvog meseca u godini su češće postajali lekari, nego deca rođena u ostalim mesecima.

3. Mogu postati slavni

Jedna od studija objavljena u međunarodnom časopisu „Journal od Social Sciences“, istražila je da januarska deca češće postaju slavne ličnosti. Istraživači su to pripisali karakteristikama januarskih beba koje su najčešće: upornost, kreativnost, snalažljivost i inteligencija.

4. Imaju liderski potencijal

Časopis „Economic Letters“ je istražio da je mesec u kom su rođeni neki od najboljih izvršnih direktora upravo januar.

A time se rukovode i roditelji dece rođene bilo kog zimskog dana, jer se u staro vreme verovalo da ona moraju posebno da se čuvaju, kako se ne bi razbolela u prvim hladnim i snežnim trenucima života. Zato su im davali imena koja bi trebalo da ih štite, a najčešća su bila sledeća…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bebebožićrođenje
Komentari (0)
Dodaj komentar