Japanac nije razgovarao sa suprugom 20 godina. Otkriveno i zašto (video)

Stalno se iznova raspravlja o ključu dugog i uspešnog braka. Iako bi dobra komunikacija mogla biti jedna od glavnih odlika u većini slučajeva, japanski je par uspeo je da ostane u braku dva decenije bez da su progovorili jedno s drugim, piše Bright Side.

Veza Otoua Katajame i njegove supruge Jumi iz regije Nara prošla je kroz težak period koji je trajao dve decenije.

Otou Katajama ustrajao je u tihom suživotu sa svojom decom i ženom. Uprkos naporima Jumi Katajame da se uključi u razgovor sa svojim suprugom, on joj nije smisleno odgovarao. Umesto toga, njen je suprug neverbalnim signalima, poput gunđanja i kimanja glavom, izrazio odobravanje ili neodobravanje.

Bio je ljubomoran jer nije privlačio pažnju

Šokantno, žena nikada nije pomislila da traži razvod ili razdvajanje. Par je čak dočekao treće dete uprkos tome što Otou Kataiama nije progovorio ni reč sa svojom suprugom.

Nekoliko godina kasnije, muž je razjasnio motive ovakvog tretmana žene. Katajama je verovao da ne dobija dovoljno pažnje od svoje žene. Otou je osećao da je sva briga njegove žene usmerena na njihovu decu.

U početku se samo durio zbog situacije. Ali to se kasnije pretvorilo u ljubomoru na njegovu decu i bes na suprugu, koja je bila veoma uključena u podizanje njihovog potomstva. Možda malo previše uključena za Katajamin ukus.

Konačno je razgovarao sa svojom ženom

Posle 20 godina, sada odrasla deca japanskog para odlučila su da konačno preduzmu nešto po pitanju situacije kod kuće. Obratili su se TV emisiji da im pomognu da reše sukob između roditelja. TV Hokaido je odlučila da pomogne deci da konačno čuju svog oca kako razgovara sa majkom.

Deca su priznala da se ne sećaju da su ikada čula razgovor svojih roditelja. TV Hokaido je organizovala da se Otou i Jumi sretnu u parku gde su imali prvi sastanak pre mnogo godina.

Nakon početnog oklevanja, Otou Katajama je konačno uspeo da kaže nekoliko reči svojoj ženi, Jumi. Katajama je objasnio svojoj ženi da je znao da ju je njegovo ćutanje povredilo. Takođe je izrazio zahvalnost Jumi što je bio uz njega tokom dve decenije ćutanja koje je tog dana konačno okončano.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brakjapanaczena
Komentari (0)
Dodaj komentar