Jednostavni 10-minutni trik ima učinak kao da ste spavali 44 minuta

Ako se ćesto osećate umorno i želite da bar na par trenutaka sklopite oči i odmorite, postoji zgodan desetominutni trik koji će vam pružiti osećaj kao da ste spavali 44 minuta.

Tehnika je idealna za one koji su previše zauzeti da bi se naspavali, ali žele da brzo napune baterije.

Šta treba da radite?

Ako izvodite mentalne vežbe deset minuta, one bi vam mogle pomoći da se osećate energičnije i da imate osećaj kao da ste spavali 44 minuta, kažu stručnjaci. Ono što treba da uradite je da odvojite deset minuta i u potpunosti se posvetite mentalnim vežbama, prenosi The Sun.

Ova tehnika posvećuje punu pažnju onome što se događa u vama i izvan vas, što znači da posmatrate svoje misli, osećanja, čula ukusa, dodira, mirisa, vida i zvuka, a pritom ste u potpunosti svesni svog okruženja.

Ovakva mentalna vežba može biti različita za svaku osobu, ali uključuje tehnike dubokog disanja, meditaciju ili brzu šetnju.

U spomenutoj studiji stručnjaci su učesnike ispitivali da li praktikuju meditaciju kao i koliko su spavali, a uz to su merili nivo njihove iscrpljenosti.

Rezultati su pokazali da su oni koji meditiraju najmanje iscrpljeni.

„Mentalne vežbe mogu vam pomoći da nadoknadite san i pruže vam određeni nivo olakšanja“, rekao je Čarls Murniks, vodeći autor istraživanja i profesor strategije i preduzetništva na Univerzitetu Oregon.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

meditacijaspavanjetrik
Komentari (0)
Dodaj komentar