Jeste li kreativni ili analitični? Prva stvar koju ugledate na slici otkriva ‘skrivenu moć vašeg uma’

Današnja optička iluzija krije dve životinje u sebi i ona koju prvo ugledate otkriće vam koja je vaša tajna moć uma.

Optičke iluzije i mozgalice izvrstan su način da testiramo svoj vid, a takođe su i dobar uvid u to kako naš mozak zaista radi, piše Mirror.

Ova optička iluzija pokazuje vaše skrivene mentalne moći i daje uvid u neke od vaših najdubljih osobina ličnosti – šta je bilo prvo što ste primetili? Glava tigra ili majmuna?

„Prema neuropsihološkim studijama, leva hemisfera je tipično povezana sa logičkim mišljenjem, analitičkim veštinama i jezikom, dok je desna hemisfera povezana sa kreativnošću, intuicijom i prostornom svešću“, objašnjavaju tvorci testa. Zato testirajte svoje oči i prvo stvar koju vidite otkriće puno o vama-

Ako prvi put primetite majmuna, to znači da je desna hemisfera vašeg mozga „aktivnija“ od leve. Tvorci iluzije objašnjavaju da to znači da ste kreativni i inovativni. Vaš pristup rešavanju problema takođe se u velikoj meri oslanja na intuiciju koja će vas voditi kroz život.

To takođe znači da imate ambiciju i da su „putovanja važnija od odredišta“, što znači da duboko cenite proces i rast. Oni nastavljaju: „Kao prirodni sanjar, često lutate u beskonačnosti svoje mašte, osobina koja, iako obogaćuje, zahteva povremeno uzemljenje da biste bili sigurni da ste povezani sa stvarnošću oko sebe.“

Međutim, ako prvo primetite tigrovu glavu, to znači da je leva hemisfera vašeg mozga „aktivnija“ od desne. To znači da imate mnogo analitičniji i organizovaniji pristup stvarima i da ste orijentisani ka cilju. Takođe, uvek imate metodičan i dobro struktuiran plan, prenosi Večernji list.

„Kada se suočite sa problemima, preferirate logična, kalkulantska i objektivna rešenja, oslanjajući se u velikoj meri na vašu sposobnost da secirate i razumete situaciju. Ova analitička sposobnost često dovodi do toga da ste pomalo nefleksibilni u odlukama koje donosite“, napominju tvorci testa, ali i dodaju da bi ti ljudi trebalo da „razmotre perspektivu i mišljenja drugih“ što im može pomoći da poboljšaju donošenje odluka i odnose.

To takođe znači da je veća verovatnoća da ćete imati visok stepen planiranja i organizacije. Profesionalci kažu: „Vaša logička sposobnost vas čini pogodnim za oblasti koje zahtevaju snažne matematičke, naučne ili sekvencijalne veštine zaključivanja. Vaš pogled na život je uglavnom zasnovan na realizmu. Živite u svetu u kome bajkama i fikciji nema mesta, a ni najambicioznije ciljeve ne doživljavate kao fantazije, već kao realne i ostvarive ambicije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

optička iluzijatest ličnosti
Komentari (0)
Dodaj komentar