Jeziva ispovest članice kulta: „Imala sam samo 11 godina i bila seksualna robinja“

Kristina Babin zauvek je izgubila svoje detinjstvo sa 11 godina, kada je prisilno regrutovana u sektu „Deca Božja“, seks kult koji je šezdesetih godina u Hantington Biču u Kaliforniji osnovao pastor i vođa sekte Dejvid Brant Berg, koji je sebe prozvao Mojsijem Davidom.

U svojoj ispovesti o onome što je preživela u kontroverznom kultu, koji je navodno promovisao hršćanske vrednosti, Kristina je opisala kako su članovi kulta regrutovali decu i primoravali ih na seks utroje sa oženjenim parovima, tukli ih i iživljavali se nad njima.

Organizacija je u međuvremenu preimenovana u „The Family International“ (Međunarodna porodica) i radi sa decom u više od osamdeset zemalja širom sveta, a nekada je bila društvo koje je podržavalo silovanje, egzorcizme, prisilni dečji rad, i stravično fizičko, psihičko i emotivno zlostavljanje, piše Dejli mejl.

„Deca Božja“ su u svojim kampanjama promovisali slobodnu ljubav, tvrdeći da će se kroz seks približiti bogu, i pripremali se za ponovni dolazak Hrista na Zemlju. Kao jedan od načina za privlačenje novih članova seksualnim sadržajima 1974. godine preimenvali su kult u „Flirty Fishing“ (u prevodu: ‘pecanje’ zavođenjem)

Babin, koja je danas 42-godišnjakinja i majka četvoro dece, otkrila je uznemirujuće detalje o najužasnijem poglavlju svog života koje će je progoniti dok god je živa.

– Rečeno nam je da je seks dobra stvar i da u njemu treba da uživamo – priča Babin za britanski Miror. Dodaje da je bila užasno zbunjena zbog toga što nimalo ne uživa u stvarima koje su joj se događale.

– Nisam shvatala zašto za mene to nije fantastični doživljaj kakav je trebalo da bude, barem prema onome što nam je rečeno – kaže ona.

Njenu majku su nagovorili da uđe u kult zajedno sa još nekoliko porodica i spolja gledano, sve je delovalo sjajno. Babin kaže da je tokom boravka u sekti poslata u nekoliko zemalja u kojoj je kult imao svoje podružnice, od Jamajke i Filipina do Japana, gde je živela u komunama u kojima je proživljavala nezamislive strahote.

U komunama Babinova je preuzimala obaveze odraslih, pa je tako na primer morala da ustaje u 7 sati, brine se za manju decu i obavlja različite poslove u kući, a umesto bajki za laku noć, deca su slušala užasne priče o predstojećoj apokalipsi. Babin je ispričala da je od straha ponekad mokrila u krevet, ali je to morala da krije jer su je stariji članovi kulta zbog toga tukli.

– Dresirali su nas da budemo emotivni roboti, uvek srećni, uvek nasmejani, bez obzira na to šta se dešava – objašnjava ona i dodaje: – Nismo smeli da se igramo ni čitamo knjige, a jedini film koji smo smeli da gledamo je „Moje pesme, moji snovi“, jer su u njemu deca stalno srećna.

– Videla sam kako su istukli dečaka jer se namrštio, a jednog su dečaka bacili kroz japanski papirnati prozor jer nije mogao da prestane da plakače – objasnila je Babin.

Ženske članice kulta su 1976. godine uključivane su u kampanju nazvanu „Flirty Fishing“ tokom koje su morale da svoju ljubav prema Bogu iskazuju tako što su se upuštale u seksualne odnose sa potencijalnim članovima kulta kako bi ih namamile da postanu redovni pripadnici sekte.

– Kult je privlačio otpadnike, narkomane i ljude sa psihičkim problemima – objasnila je Babin za Miror. Dodaje i da su ih ‘uveravali da ih ljudi iz spoljnog sveta ne razumeju, da dolazi kraj sveta kao i da ćemo umreti kao mučenici’. Kada je napunila 20 godina, skupila je hrabrost i napustila je kult pošto je zatrudnela s muškarcem kog je upoznala u komuni u Luizijani.

https://youtu.be/Ud4Z9xkre6g

Sredinom osamdesetih, otkrivene su nastrane prakse i maltretiranja dece i sekta je privukla pažnju policije, te je kult promenio ime u u „The Family“ (u prevodu: porodica). Neki od članova su zbog optužbi za silovanje maloletnika počinili samoubistvo.

Osnivač kulta Dejvid Berg pobegao je 1993. a posle njegove smrti oktobra 1994. godine, organizaciju je preuzela dugogodišnja članica Karen Zerbi.

Među bivšim članovima kulta su i neke slavne osobe koji su takođe regrutovane kao deca, uključujući holivudske glumce Hoakin Finiksa i Rouz MekGovan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kultsekta
Komentari (0)
Dodaj komentar