Junak filma ‘Ko to tamo peva’ posle 39 godina izveo čuvenu numeru (video)

Od prvog prikazivanja kultnog jugoslovenskog filma “Ko to tamo peva” reditelja Slobodana Šijana prošlo je 39 godina. Harmonikaš Miodrag Kostić još uvek se bavi muzikom, a neretko zapeva i pesmu “Sviće zora” koja mu je donela popularnost.

“Za Beograd, firmom Krstić, upravo se narod sprema. Sve razloge za put ima, samo sreće valjda nema”, stihovi su antologijske pesme koja je mnogima prva asocijacija na ovaj film.

Miodragu Kostiću i njegovom rođaku Nenadu izvedba pesme “Sviće zora” u ovom filmu promenila je život. Do ove uloge došlo je sasvim slučajno.

Naime, Miodrag je Šijana upoznao u vojsci, a kada je jedne večeri zabavljao sve na kraju vojne vežbe, Šijan mu je prišao i rekao da bi bio savršen za njegov film. Miodrag je pristao i pozvao je svog rođaka Nenada. Obojica su bili naturščici i to im je bilo prvo pojavljivanje pred kamerama, a ostalo je legenda.

Miodrag, u narodu poznat kao Lepi Mića, je 39 godina nakon prvog prikazivanja filma “Ko to tamo peva” antologijsku pesmu “Sviće zora” odsvirao i otpevao ispred autobusa koji mnoge podseća na kultni autobus iz ovog filma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Ko to tamo pevaMiodrag Kostić
Komentari (0)
Dodaj komentar