Kako da se izborite kada život donese nevolje: Priča o prstenu kralja Solomona ima moćnu poruku

Život je putovanje koje nas suočava sa raznim raskrsnicama, izazovima, preprekama, trenucima radosti, ali i tuge i razočaranja.

Kada se pojave teškoće, mnogi se pitaju kako dalje; razmišljaju da li da odustanu od onoga što su želeli, a neki ulaze u fazu očajanja. A važno je biti i ostati zdrav.

Koliko god često bio nepredvidiv, život je blagoslov – šansa koja se ne daje baš svakome. Kada se suočimo sa tmurnim oblacima, važno je da budemo svesni da se sa njima ne suočavamo ni prvi, a možda ni poslednji put, i da će sve proći. Sve se menja, pa i današnji dan pun turbulencija može zameniti mirna luka. Baš o tome nam govori inspirativna priča o prstenu kralja Solomona.

A ona ide ovako:

Kralj Solomon je bio mudar i aktivan vladar. Svakodnevno je morao da donosi teške odluke, zbog čega je veliki kralj bio veoma brz. Da bi se oslobodio besa zbog loših okolnosti, zatražio je savet od mudraca.

Posle nekog vremena mudrac je doneo prsten kralju i rekao:

“Pogledaj ovaj prsten kada te preplave emocije. Ako se naljutiš, smiriće te, ako si veoma srećan, ohladiće te.”

Kralj Solomon je uzeo prsten i pročitao natpis: „Sve će proći“. I smirio se. U teškim trenucima i u trenucima radosti pogledao bi prsten, koji ga je podsetio da ništa na ovom svetu nije trajno, da se sve menja svake sekunde.

Teškoće prolaze kao i srećni dani. Kada jednog dana ni prsten nije pomogao kralju, on je u srcu hteo da ga baci. Ali kada ga je skinuo, video je još jedan natpis: „Proći će i ovo.“

Struja života teče, naše stanje i emocije se menjaju. Uvek moramo imati na umu da će čak i najteži životni problem nakon nekog vremena ostati samo sećanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nevoljaproblemsavettuga
Komentari (0)
Dodaj komentar