Kako to dame biraju?

Šta navodi ženu da poželi da spava sa muškarcem? Da li mora biti visok, lep, zgodan? Da li je može namamiti u krevet humorom?

Izgled muškarca
Za seksualnog partnera žene radije biraju višeg muškarca, bilo da je u pitanju kraća veza ili „ozbiljna“ koja se završava brakom. Viši muškarci u proseku imaju više devojaka sa kojima žive i više dece.

Osim visine žene uzbuđuje građa muškarca. I za avanturu i za dužu vezu radije biraju muškarce širih ramena, užih kukova i ravnijeg stomaka. To su muškarci čiji torzo ima oblik slova V (šira ramena od kukova). Poželjan je ravan stomak u kombinaciji sa snažnijim mišićavim ramenima, ali ne preterano nabildovanim. Muškarce takvog izgleda oba pola smatraju fizički i društveno dominantnim. Zato se više dopadaju ženama, jer one ne vole muškarce koji lako padaju pod dominaciju drugih muškaraca.

Muškarci čija su ramena šira u odnosu na kukove ranije stupaju u seksualne odnose, imaju više seksualnih partnerki i skloniji su prevari dok su u vezi. Takođe njih žene koje su u vezi radije biraju za seks „sa strane“.

Muškarci precenjuju značaj mišićavosti, muče se po teretanama, koriste različita, uglavnom štetna, sredstva za rast mišićne mase. Ne znaju da ženama nisu privlačniji napumpani mišići i pločice na stomaku, kao što ni njima nisu privlačnije izrazito mršave manekenke.

Miris 
Muškarčev miris privlači ženu. Ona je spremna na seks sa muškarcem koji ima drugačiji genetski sklop od njenog i u stanju je bukvalno da ga namiriše, posebno u sredini menstrualnog ciklusa kada ovulira i sposobna je da zatrudni.

Geni odgovorni za odbranu organizma od bakterija i virusa su deo grupe gena poznate kao glavni histokompatibilni kompleks – MHC (major histocompatibility compleks). Ako je MHC muškarca različit od ženinog veća je verovatnoća da će potomstvo biti otpornije. Osim toga, različite kombinacije gena sprečavaju mnoge urođene nedostatke koji se javljaju ukrštanjem genetski bližih srodnika.

Ženama je privlačniji miris murškarca sa različitim MHC, što je eksperimentalno dokazano, te je potvrđena poznata izreka da se suprotnosti privlače.

Žene koje su u vezi ili braku sa muškarcima sličnog genetskog sklopa ređe imaju želju za seksom. One su manje sklone da udovolje njegovim seksualni zahtevima u odnosu na žene koje su u vezi sa muškarcima sa većim razlikama u MHC.

Otkriveno je da žene koje su u vezi sa muškarcima sa sličnim MHC češće imaju seksualne fantazije o drugim muškarcima, naročito u periodu ovulacije. Te su žene i sklonije neverstvu.

Seksi lice
Mnoga istraživanja su pokazala da žene smatraju muževnijim i seksualno privlačnijim markantne muškarce četvrtastih vilica. Takve radije žele za povremene seksualne izlete i kraće veze. Kada žele dužu vezu i brak privlačnije su im malo blaže crte lica.

Nije lako ženama da naprave izbor. Seksualno ih privlači muževno lice, jer ih asocira na zdravijeg muškarca, sposobnijeg da uspe u nadmetanju sa drugim muškarcima i boljeg zaštitnika. Sa druge strane privlačan je, posebno za brak, muškarac koji ima blaže crte lica. To ih asocira na partnera koji će biti dobar otac i verniji suprug.

Seksi glas i pokreti
Nešto u muškom glasu izaziva žensko seksualno uzbuđenje. Dublji glas je privlačniji za čisto erotsku vezu. U sredini ciklusa, kada je najplodnija, žena lakše „pada“ na dubok glas. Za dužu vezu on je od manjeg značaja.

Posebno je erotičan način na koji muškarac pleše. Neke žene se odluče na seks samo zbog toga što im se dopada kako igra. Verovatno se u načinu na koji on to čini vidi njegova mladost, snaga, zdravlje i mehaničke sposobnosti.

Ženama su privlačniji muškarci izraženijih pokreta i krupnijih koraka. Erotično im deluje kada protegnu ruke, ispruže noge, jer im to deluje dominantno u odnosu na druge muškarce.

Osmeh – poziv na seks
Nekim ženama smisao za humor deluje kao „sexi varnica“. I za kraću i za dužu vezu radije biraju duhovite osobe. Udate žene koje smatraju da su njihovi supruzi duhoviti su u proseku zadovoljnije brakom od onih koje to ne misle.

Smisao za humor je nekim ženama seksualno privlačan, jer imaju utisak da će duhovit muškarac u životu lakše prevazilaziti probleme i omogućiti im lakši i bezbrižniji život.




Izvor: porodicnilekar.net

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izbor partneraseksžene
Komentari (0)
Dodaj komentar