Kakve promene možete da očekujete ako 30 dana pijete SAMO vodu?

Želite da se bolje osećate i smanjite kilažu, a da usput ne promenite način ishrane? Deluje kao nemoguća misija, međutim, stručnjaci tvrde da veliki efekat po vaš organizam može da ima samo jedna sitnica: pijte samo vodu. Naravno, ovo se odnosi samo unos tečnosti, a ne na ishranu. Dakle, bitno je samo da tokom 30 dana unosite vodu, a da zaboravite kafu, čaj, sokove, alkohol….Studija objavljena u časopisu “Frontiers in Human Neuroscience”, izdvojila je 7 osnovnih prednosti pijenja vode.

1. Povećana kreativnost i mentalna kreativnost

Da bi mozak funkcionisao normalno, potraban mu je kiseonik a voda je sjajan izvor. Ukoliko pijete između 8 i 10 čaša vode dnevno, kognitivne sposobnosti će vam se poboljšati za 30 odsto.

2. Usporava starenje

Istraživanje je pokazalao da ako toko 30 dana pijete samo vodu, koža je idelano hidrirana i smanjuju se bore.

3. Jačanje imuniteta

Voda je sjajan katalizator, i u adekvatnim količinama, pospešuje rad jetre i bubrega, organa koji eliminišu otrovne supstance i so iz vaše krvi.

4. Jača rad srca

Voda smanjuje rizik od oboljenja srca, a takođe snižava krvni pritisak i sprečava zgrušavanje krvi. Kažu da je sat vremena pre spavanja dobro popiti čašu vode jer time umanjujete rizik od infarkta ili moždanog udara.

5. Jačanje kostiju

Voda omogućava brži oporavak zglobova i tetiva, što ubrzava oporavak od raznih povreda.

6. Skidanje kilograma

Nakon perioda od 30 dana, telo izbacuje štetne supstance iz vitalnih organa. Voda daje osećaj sitosti i zbog toga je lakše skinuti kilograme i kontrolisati apetit.

7. Ubrzanje metabolizma

Bez obzira na način ishrane, ili dijetu koju primenjujete, pijenje vode pospešuje dinamički metabolizam, i to za 24 odsto, nakon jednog meseca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

organizamtelovoda
Komentari (0)
Dodaj komentar