Kanibal ubica sejao strah 20 godina, a onda je uhapšen na neverovatan način

Ubica kanibal koji je počinio zastrašujuće zločine tokom više od 20 godina pohoda uhvaćen je na bizaran način, čime je okončana njegova vladavina terora.

Iz nekog razloga – vrlo verovatno jer postoji nova serija na Netfliksu– svi su trenutno fascinirani kanibalskim ubicom Džefrijem Damerom. Koliko god Damerovi zločini bili mučni, on nije jedini monstrum koji je počinio ovako traumatična ubistva.

Strah i trepet

Zapravo, mnogo pre nego što je Damer počeo sa zločinima, postojao je Nemac Joakim Krol, koji je ubio najmanje osam mladih žena i devojaka u Rurskoj oblasti između 1955. i njegovog konačnog hapšenja 1976.

Na kraju je Krol osuđen za osam ubistava, ali je priznao da je ubio 14 ljudi. Krol je imao vrlo specifičan način obavljanja svojih poslova, pažljivo birajući svoje lokacije pre nego što je zadavio svoje žrtve, seksualno ih napastovao, sakatio njihova tela i odsecao komade koje bi potom pojeo.

Njegovo rešavanje nekih delova ljudskog mesa na kraju je dovelo do njegovog hapšenja. Međutim, jezivo otkriće došlo je prekasno za četvorogodišnju Marion Keter. Policija je već pretraživala stambenu zgradu u kojoj je Krol živeo i dobila je dojavu od jednog od njegovih komšija.

Komšije ga slučajno otkrile

Komšija je objasnio da je iz odvoda u njihovim stanovima počeo da se širi užasan smrad. Ispostavilo se da je taj smrad izazvao Krol koji je bacao iznutrice svojih žrtava u WC šolju.

Kad je komšija upitao Krola kakav je to miris, čudovište je odgovorilo ‘utroba’. Verovatno je pomislio da je možda zvučao kao da opisuje želudačne tegobe, ali komšija je ipak postao sumnjičav. Bez obzira na to, Krol je rekao da će rešiti blokadu, na kraju je zgrabio hrpu krvave materije – možete pogoditi šta – i odneo je u kantu, tvrdeći da je klao zeca. Kasnije je komšija ispričao šta je čuo i video policiji koja je tragala za mladom devojkom.

Umro u zatvoru

Otišli su da pretraže kante i otkrili da stvar koju je Krol stavio u kantu uopšte nije zec. Nakon pretrage Krolovog stana, u stanu su pronašli razne raskomadane delove tela, kao i iznutrice u odvodnoj cevi i – što ih je najviše uznemirilo – ruku u loncu za kuvanje.

Kroll je uhapšen i priznao da je izvršio ubistvo, kao i još 13 drugih. Godine 1982. osuđen je na doživotni zatvor nakon što je osuđen za osam ubistava.

Krol je umro u zatvoru nakon srčanog udara 1991. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kanibalubicaubistva
Komentari (0)
Dodaj komentar