Ko bi rekao da je zavodnik: Buran ljubavni život Borisa Džonsona

Član britanskog parlamenta i favorit u trci za funkciju britanskog premijera Boris Džonson važi za zavodnika – najmanje pet njegovih vanbračnih veza bilo je predmet pisanja medija, a za dve ljubavnice se zna da su s njim i zatrudnele.

Kada je u septembru otkrivena njegova veza s Keri Sajmonds, on i supruga Marina Viler, s kojom je godinama bio u braku, podneli su zahtev za razvod. Njihova ćerka Lara Džonson, koja je samo pet godina mlađa od Džonsonove ljubavnice, navodno je rekla za svog oca da je “sebično đubre“.

Ljubavni život bivšeg ministra spoljnih poslova našao se u žiži javnosti nakon što su komšije ovog vikenda pozvale policiju zbog svađe u kući Sajmondsove u Londonu, gde par trenutno boravi.

Džonson, koji je svojevremeno odbacio tvrdnje da vara suprugu kao ”obrnutu piramidu besmislica“, oženio se svojom ljubavi iz studentskih dana na Oksfordu Alegrom Mostejn-Oven 1987. godine, ali su se razveli 1993., nakon što je prevario s Marinom.

Godine 2003. obelodanjena je njegova četvorogodišnja veza s novinarkom i autorkom knjiga o poznatima Petronelom Vajat, inače kćerkom poznatog laburiste Lorda Vajata, koja je kasnije tvrdila da je jedno njegovo dete abortirala, a jedno pobacila.

Tadašnji predsednik torijevaca Majk Hauard smenio je Džonsona s funkcije ministra za kreativnu industriju i kulturu zato što je lagao o toj vezi.

Dve godine kasnije “News of the World” pisao je o njegovoj vezi s novinarkom Anom Fazakerli, nakon što su ga videli kako izlazi iz njenog stana u Londonu. Tada ga je Marina Viler izbacila iz kuće, ali su se kasnije pomirili.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Boris Džonsonljubavni zivot
Komentari (0)
Dodaj komentar