Ko je Karlos, simpatični Meksikanac koji je u „Slagalici“ oduševio celu Srbiju

Simpatičnog Meksikanca Karlosa Franka publika je najpre upoznala u kvizu „Ja volim Srbiju“, ali je srca svih osvojio kao učesnik „Slagalice“, u kojoj je uspeo da se plasira u četvrtfinale.

Ovaj 27-godišnjak iz grada Pačuka u blizini Meksiko Sitija, pre pet godina zaljubio se u Beograd i Srbiju, najpre kao turista, a trenutno kao student.

Karlos je do 2012. godine je boravio u Moskvi zahvaljujući razmeni studenata, a potom stigao i u Beograd – prvi put turistički.

– Tada, 2015. godine sam hteo da vidim kakav je život, da otkrijem šta ima u Beogradu osim onoga što vidiš kad si turista. Zatim sam upisao master na Fakultetu političkih nauka, zato sam u stvari ovde. Za sada mi fali samo master rad – rekao je Karlos za Blic.

Studira master program na kojem osim političkih nauka sluša i predmete kao što su istorija i ekonomija, prvu godinu je slušao na engleskom, a zatim se odlučio za srpski jezik.

O pojavljivanju u najpopularnijem kvizu na našim prostorima, Karlos kaže:

– Uglavnom idem na „pab kvizove“, jako sam se obradovao kada sam ih našao u Beogradu, jedan drug me je pozvao da idem s njim i upoznam ekipu, odmah sam im rekao da sam dobar u geografiji, tako da su me primili. Što se tiče kvizova na televiziji, za sada sam se takmičio samo u „Slagalici“, a kada se završi ova situacija, planiram da se okušam i u još nekom kvizu – kaže ovaj simpatični Meksikanac.

Kada je proglašena pandemija korona virusa, razmišljao je da li da se vrati u Meksiko i bude sa svojom porodicom, ali dok je kovao planove, saobraćaj je obustavljen, a granice i aerodromi zatvoreni, tako da je ostao u Beogradu.

– Ja sam jako društven čovek, stalno sam za druženje i akciju, volim da idem s društvom na kafu i pivo ili u prirodu. Sada je to nemoguće, pa čitam i gledam serije – što nikad nisam ni radio – iskren je Karlos.

Karlos kaže da mu nije bilo teško da nauči srpski – imao je predznanje.

– Prvo sam učio ruski, jer sam bio na razmeni studenata u Moskvi, tako da sam imao neku prednost kad sam došao, gramatika je prilično slična.

– Naravno, ima izuzetaka koje sam morao da naučim, ali nije bilo tako nešto jer sam imao predznanje iz nekog slovenskog jezika – rekao je on.

Smatra da se lako uklopio zbog kulturnih sličnosti Srbije i Meksika, ali i karaktera naroda.

– Ja bih rekao da su isti ili čak da mi se više sviđaju Srbi nego Meksikanci. Volim što su otvoreni, druželjubivi, prijateljski nastrojeni, bilo gde drugde na svetu je mnogo teže upoznati ljude, a čak i tad ne možeš da postaneš prijatelj s njima. Ovde je to lako, isto kao i u Meksiku. Šalimo se na isti način, imamo isti smisao za humor, običaji su nam slični – kaže Meksikanac.

Navikao se na život ovde, tako da se i u budućnosti vidi u Beogradu.

– Ja bih voleo da ostanem ovde, nadam se da neću morati da brinem zbog papira i dokumenata. Hteo bih da nađem neki posao ovde, pa da dobijem dozvolu da ostanem – zaključuje Karlos.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

MeksikanacSlagalicastranac
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Srecno Karlos😊