Kobna dijeta: Mlada sportistkinja umrla pokušavajući da smrša

Džesika Lindzi je, baš kao i svaka druga tinejdžerka, bila zdrava i srećna učenica, koja se volela da se druži sa prijateljima i porodicom. Osim društva i porodice, postojalo je još nešto u njenom životu što je ispunjavalo i činilo srećnom. Bio je to tajlandski boks kojim se Džesika bavila u slobodno vreme.

Ova 18-godišnjakinja se spremala za svoju drugu borbu i bila je vrlo odlučna u svojoj nameri – želela je da se kvalifikuje za učešće u borbama do 64 kilograma, što je značilo da mora da ‘skine’ nekoliko kilograma. Međutim, tehnika koju je koristila za mršavljenje, poznata kao ‘sečenje težine’, koštala ju je života.

Njena majka je skrhana bolom nakon gubitka ćerke uputila je upozorenje svima koji žele da urade istu stvar kao Džesika.

Gepostet von Jessica Lindsay am Dienstag, 13. Juni 2017

Kobna tehnika i način na koji se privremeno mogu dobiti ili izgubiti kilogrami, kako bi osoba mogla učestvovati u određenim kategorijama, sastoji se od ubacivanja vode u telo, posta ili povraćanja.

Za vreme kobnog treninga, Džesika je bila obučena u gumenu jaknu. Vrućina koja je obuzimala njeno telo, kasnije će se pokazati, bila je smrtonosna za mladu sportistkinju, a njeni organi počeli su da otkazuju, prenosi 24sata.hr.

Samo pola sata pre službenog merenja, dan pre velikog meča, Džesika je sa svojom mlađom sestrom otišla na uobičajeno trčanje. A onda se onesvestila i pala u komu u kojoj je bila četiri dana.

Očajni članovi porodice pristali su da se Džesiki isključe aparati koji su je držali na životu.

– Žao mi je, izvinjavam se svojoj ćerki jer je trebalo da budem uz nju da je zaštitim. Ali, nisam je mogla da je zaštitim jer nisam znala šta se tačno događa. Želim da se svi edukuju i postanu svesni činjenice da ovakve stvari više nisu prihvatljive – rekla je majka preminule tinejdžrke za australijske medije.

Službeno, Džesika je preminula od ekstremne dehidratacije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Naglo mršavljenjesmrt
Komentari (0)
Dodaj komentar