Koja su najmanje, a koja najviše bolna mesta za tetoviranje – otkrivaju profesionalci

Razmišljate o tetovaži ili ste već odabrali savršenu za sebe? Onda bi moglo da vam bude od pomoći da pogledate tablicu bola pre nego što rezervišete termin. Ali, i neke druge okolnosti mogu uticati na to hoće li tetoviranje više ili manje boleti.

Važno je napomenuti da, iako su uopšteno korisne, tablice bola tetovaža nisu formula za sve. Adam Suerte, tattoo majstor, kaže da je mudro uzeti u obzir i nekoliko spoljnih faktora, kao što je nečija tolerancija na bol, jeste li ili ne spavali dovoljno noć pre termina za tetoviranje ili ako se ne osećate dobro tog dana. „Čak i neraspoloženje može uticati na to kako se neko nosi s neprijatnošću tokom tetoviranja“, kaže Suerte. Tattoo umetnik dodaje da bi mamurluk, dehidracija ili glad mogla da učine tetoviranje manje prijatnim.

Štaviše, ako se odlučite za složenu tetovažu koja dugo traje na „bezbolnom“ delu tela, na kraju može postati bolna jednako kao brza tetovaža na mestu koje se smatra „bolnim“.

Shaughnessy Otsuji, tattoo majstor, kaže da je gornja tablica bola pri tetoviranju uglavnom tačna. Istina je da grudi, grudna kost, zglobovi, potkolenice i stopala mogu biti bolni za tetoviranje, kaže Otsuji. Bol je veća u tim područjima jer nema puno materija koja odvaja kožu od kosti – drugim rečima, nedostaje im „jastuk“ od mišića i masti.

Najbolnija mesta za tetoviranje

Inače tattoo umetnice slažu se da su najbolnija područja za tetoviranje područja koja imaju manje mišića – to uključuje šake, stopala, laktove i rebra. Ekstremiteti su takođe puni nervnih završetaka što može dovesti do bolnijeg iskustva tetoviranja u poređenju s mjestima koja imaju više mišića ili više masnoće za zaštitu.

Idealna tablica bola za tetovažu sadržala bi veće delove i više detalja, posebno u određenim područjima kao što su prednja unutrašnja strana bedra, zadnji deo kolena, veći deo stomaka, manje, koštane regije poput prstiju na rukama, nogama i gležnjevima i donjeg dela leđa. Što se tiče ovog poslednjeg mesta, Suerte kaže da može biti „izuzetno bolno“ tetovirati se tamo.

Ipak, istina je da su delovi tela koji se obično smatraju bolnima često najpoželjnija područja za nanošenje tinte. Ali, bolne delove često tetoviraju ljudi koji već imaju puno tetovaža pa im je ponestalo prostora.

Najmanje bolna mesta za tetoviranje

Nasuprot tome, najmanje bolna mesta za tetoviranje su područja na kojima ima više mišića i masti. To uključuje mesta kao što su ruke i bedra. Odabir sitnih linija ili minimalnih tetovaža biće manje bolno od tetovaža u punoj boji (koje zahtevaju visok nivo zasićenosti i slojevitosti).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

boltelotetovaze
Komentari (0)
Dodaj komentar