Konobar u Kruševcu našao milione u torbici i vratio vlasniku

Tridesetdevetogodišnji Vojkan Rajmirović, konobar u Kruševcu, pronašao je torbicu sa 2,7 miliona dinara i vratio vlasnicima. U znak zahvalnosti ponuđena mu je novčana nagrada, koju je odbio.

Zaboravni gosti sedeli su u bašti. Kada su popili piće i otišli, Vojkan je primetio torbicu na stolici, prenosi RTS.

„Uzeo sam torbu, bila je preteška i ostavio tu u nadi da će se neko vratiti. Međutim prošlo je par sati niko se nije javljao, ja sam morao da završim smenu i kad sam otvorio torbu, imao šta da vidim. Jedino što je preostalo je da pozovem policiju“, priča Vojkan Rajmirović.

Dok je Vojkan davao izjavu u policiji, vlasnici koji se bave otkupom voća i povrća, tražili su izgubljeni novac. Na kraju se sve dobro završilo. Novac je vraćen, a pronalazaču ponuđena primamljiva nagrada.

„Na osnovu čega ja da uzmem 15 posto. Za tri sata čuvanja tašne. To je veliki novac. Malo mi je čudno što stižu poruke što svi zovu, prijatelji, kolege i kasnije naravno ministar Nebojša Stefanović koji se zahvalio u ime predsednika i celog kabineta“, navodi Rajmirović.

Mlađem kolegi Milanu ovo je bio prvi dan na poslu. Iz Vojkanovog postupka, kaže, naučio je i lekciju iz života.

„Ponosni smo na njega. Kažu da ne postoji pošten konobar, ali evo ovo je situacija gde ste videli da postoji“, ističe konobar Milan Srdić.

Prvi susret pamtiće i Vojkan i vlasnici torbe sa novcem. Pošto zbog posla često dolaze u kruševački kraj, razmenili su kontakte do sledećeg viđenja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

konobarKruševacnovactorba
Komentari (0)
Dodaj komentar