Lekari upozoravaju: Mnogi ove delove tela ne peru dovoljno

Američka doktorka Džen Kodl otkrila je pet delova tela koje mnogi ljudi često zanemaruju prilikom tuširanja.

Ona je porodični lekar koji na društvenim mrežama često govori o ličnoj higijeni. On navodi da iako brzo osveženje kada ste u žurbi ponekad može biti dobro, stalno izostajanje „tuširanja“ može biti loše za vaše zdravlje.

Kadl kaže da će većina verovatno zaboraviti da opere iza ušiju i pupka. Ona takođe predlaže, kao jedan od načina da proverite da li vam je područje iza ušiju čisto, da prstom protrljate područje iza uha i pomirišete prst, prenosi Dejli mejl.

– Ako smrde, niste to mesto skoro oprali – objasnila je ona.

Farmaceut Abas Kanani govori o važnosti fokusiranja na područje oko ušiju jer, prema njegovim rečima, lojne žlezde sakupljaju znoj i oslobađaju sebum, zbog čega se nakuplja prljavština.

Takođe je naglasio još jedno mesto.

– Vaš pupak je pomalo nejasno područje gde vlaga može da izazove akumulaciju bakterija – ističe Kanani.

Sledeći na listi delova tela koji se često zanemaruju su nokti.

– Mnogo prljavštine ostaje zarobljeno ispod noktiju. Ne razmišljamo često o tome. Nokti mogu da zarobe bakterije koje mogu dovesti do dijareje ili povraćanja, tako da je ključno da ih održavate čistima, naglašavaju stručnjaci.

Kadl zatim prelazi na pranje noga.

– Hoću da stvarno operete noge. Ne govorim o tome da vam sapun curi niz noge pod tušem, nego o pranju. Poslednje područje koje treba pozvati kada je reč o čistoći su prsti na nogama, dodaje Kadl.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

delovi telatusiranje
Komentari (0)
Dodaj komentar