Mama tetovirala dete kako bi razlikovala blizance, njena svekrva pobesnela

Jedna majka otkrila je da je istetovirala jednog od svojih sinova blizanca kako bi mogla da ga razlikuje od njegovog brata. Ova 31-godišnjakinja je objasnila da su ona i njezin suprug pet godina pokušavali da dobiju dete i da su na kraju postali roditelji jednojajčanih blizanaca Adama i Džeka.

Međutim, objasnila je da Džek zbog svog zdravstvenog stanja mora jednom nedeljno da prima injekciju, a kada odraste će morati da pije tablete.

Kad se mama vratila na posao, njena svekrva je preuzela brigu o dečacima. Sve je bilo u redu dok svekrva jednog dana nije dala injekciju pogrešnom detetu.

„Odmah je primetila svoju grešku, nazvala je hitnu pomoć i prebačeni su u bolnicu“, prisetila se mama.

Na kraju su obojica dečaka bili dobro jer je, kako ova mama kaže, reč o „leku koji sporo deluje i koji bi mu u najgorem slučaju za nekoliko dana izazvao proliv“. Ipak, svekrva je bila van sebe. Nakon toga je odbila da čuva unuke i dečaci su upisani u vrtić.

Na kraju je i vaspitačica izrazila zabrinutost da će pomešati dečake pa su roditelji razgovarali s lekarima koji su predložili da jednog sina tetoviraju kako bi izbegli zabunu i pogrešno davanje leka.

„Lekar je preporučio medicinsku tetovažu. Objasnio mi je da bi im tetovirali pegicu, ne veću od kraja gumice na olovci, na površini kože koja se lako vidi“, objasnila je mama.

Roditelji su odlučili da poslušaju savet lekara pa su dečaku tetovirali smeđu pegicu i to na ušnoj resici. Postupak je trajao pola sata, a njihov sin nije ništa ni osetio. Ali, kada je svekrva saznala za to, izbezumila se.

„Pokušala sam da joj objasnim, ali ona je bila izbezumljena pa sam obojicu stavila na pod i rekla joj da podigne Džeka i pronađe tetovažu. Podigla je Adama. Pa sam joj pružila Džeka, a ona ni nakon 20 minuta nije uspela da pronađe tetovažu“, prisetila se mama.

Štaviše, kada je shvatila da je reč o pegici, i dalje nije odustajala od ideje da su roditelji preterali tetovirajući dete i „menjajući njegovo telo“.

Iako i sama veruje da je uradila ispravnu stvar i preduzela potrebne mere opreza, i dalje postoje oni koji se ne slažu s njenom odlukom.

Ipak, njena objava na Reditu je prikupila više od 2.000 komentara, a jedna osoba je rekla: „Skoro je nehotice ubila vaše dete i besna je zbog male neinvazivne tetovaže. Niste mu tetovirali orla na celim leđima.“

„Radije bih svom detetu preko celog tela tetovirao dinosaurusa nego rizikovao da mu neko dâ pogrešan lek“, složio se drugi.

„Mislim da je čula reč ‘tetovaža’ i uzrujala se. Kako se previše prepustila uzrujanosti, bilo joj je teško da prizna da je pogrešila kad je shvatila da preteruje“, istakao je treći korisnik u komentaru na Reditu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bakablizancimajkatetoviranje
Komentari (0)
Dodaj komentar