Milioner i njegova 23-supruga imaju 11 dece: „Želimo bar 105“ (foto)

Kristina Ozturk (23) živi sa svojim suprugom milionerom Galipom Ozturkom, vlasnikom hotela, u primorskom gradu Batumi u bivšoj sovjetskoj republici Gruziji, gde je praksa surogat majčinstva legalna.

I nakon 10 beba, uključujući i jednu koju je Kristina rodila prirodnim putem, par ne planira da se zaustavi na tom broju. Na društvenim mrežama su se jednom prilikom našalili da žele bar 105 dece, ali ne otkrivaju koliko zaista planiraju da imaju naslednika.

Svi potencijalne kandidatkinje za surogat majčinstvo prolaze kroz savetovanje i potpisuju ugovore pre nego što zatrudne s decom koja genetski potiču od Kristine i Galipa.

Mlada mama, koja je poreklom iz Moskve, bila je samohrana majka kad je odlučila da predahne i otputuje do suptropskog raja nazvanog ‘Las Vegas Crnog mora’. Već prvog dana boravka upoznala je Galipa i priznaje da je to bila ljubav na prvi pogled, a za supruga kaže da je njen „mentor, vodič i princ iz bajke, sve u jednom.“

Galip potvrđuje da je to bila ljubav na prvi pogled.

– S njom je tako lako biti, uvek joj je osmeh na licu, a istovremeno je stidljiva i tajanstvena. Ona je supruga kakvu sam oduvek želeo, nebrušeni dijamant s čistim i dobrim srcem – milioner rekao je za Miror.

Nakon prvog sastanka stvari su se brzo razvijale. Kristina je sa sobom dovela i svoju ćerku Viku i preselila se u Batumi. Rekla je da, uprkos činjenici da je Galip dosta puno stariji od nje, nije imao primedbe na veliku porodicu, iako je već imao sopstvenu odraslu decu.

Par se složio da žele što više dece, ali bili su ambiciozni i brzo su shvatili da njena reproduktivna sposobnost nije dovoljna da udovolji njihovim željama. Zbog toga su se odlučili da bebe dobiju putem surogata, što košta oko 8.000 eura po trudnoći.

– Trenutno imam 10 dece i najnoviju bebu Oliviju, koja nam je stigla krajem prošlog meseca. Svoju najstariju ćerku sama sam rodila pre šest godina. Ostala deca su genetski naša, suprugova i moja, ali su ih nosile surogat majke – rekla je.

– Ne znam koliko će ih na kraju biti, ali sigurno ne planiramo stanemo na broju 10. Jednostavno nismo spremni da pregovaramo o konačnom broju. Sve ima svoje vreme – zaključila je mlada majka.

Iako priznaje da je nogo teže odgajati veliku porodicu nego što je pre mislila, njen plan da svake godine dobije po jedno dete i dalje je bio aktuelan dok nije saznala za mogućnost surogat majčinstva.

Stvari su tako postavili da se odabrana klinika u potpunosti bavi surogat majkama, dok Kristina i Galip nadgledaju zdravstveno stanje majke i postavljaju plan obroka tokom trudnoće. Boraju samo mlade žene koje su već rodile i nemaju nikakve zavisnosti. Samo s jednom surogat majkom su imali problema jer se nije želela da se odvoji od bebe, ali legalno nije imala nikakva prava i na kraju je morala da im preda dete.

Gruzija dopušta surogat majčinstvo od 1997. godine sve dok je uključeni par heteroseksualan i u braku. Iako se još uvek koristi surogat majkama, Kristina nije isključila mogućnost da sama na svet donese bebu, ali rekla je da to trenutno nije praktično dok joj vantelesna oplodnja predstavlja veliko opterećenje.

Kristina je rekla da ljudi pretpostavljaju da ima armiju dadilja dok živi život na visokoj nozi, ali tvrdi da zapravo ceo dan provodi sa svojom decom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

decamilioner
Komentari (0)
Dodaj komentar