Mima Karadžić i Rade Šerbedžija se potresnim rečima oprostili od Mire Furlan

Glumica Mira Furlan umrla je u 65. godini, a od nje su se, između ostalih, oprostili i dvojica kolega, Mima Karadžić i Rade Šerbedžija.

„Juče je umrla Mira Furlan. Imao sam ogromno zadovoljstvo da zajedno snimimo jedan od naših najvećih filmova „Lepota poroka“ u režiji Živka Nikolića. To su bili moji filmski prvenci, imao sam s kim i biti i opstati. Mira je bila divna, sjajna… srećan sam što sam je znao i plačem što je više nema“, napisao je Mima Karadžić na Instagramu.

Šerbedžija je o prijateljstvu sa Mirom Furlan rekao da su se dok su oboje živeli u Los Anđelesu često viđali i družili, ali se to proredilo od kada se vratio ovde.

„Dugo je bolovala, neizlečivo i teško. Svima nam je ostala u srcu jer je Mira Furlan bila jedna od najdivnijih glumica na prostoru bivše Jugoslavije“, istakao je proslavljeni glumac.

Prisetio se i koliko je bila emotivna i ranjiva.

„Kad smo otvarali Julisis teatar, zvali smo je da dođe da glumi. Bila je oduševljena, ali se nije usudila doći. Bila je isuviše ranjena. Kao prava heroina, bila je istinoljubiva i nepravedno je doživela mnoge udarce od ostrašćenih nacionalista“, rekao je Šerbedžija.

Prema njegovim rečima, sve je to izdržala i vratila se u Hrvatsku 2002. godine, odigrala Medeju i svi su je oduševljeno dočekali i nije bilo nijedne negativne kritike.

„Mira je bila velika i pravedna žena. Bila je levičarka i socijalista. Bila je briljantna glumica i osoba. Svi su je voleli, od publike do drugih glumaca i reditelja – što je i dokazala kada je otišla, pobegla od strašnog rata i uspela da u SAD napravi karijeru“, istakao je Šerbedžija.

Sve to je postigla uz pomoć svoje velike ljubavi i čoveka koji joj je bio oslonac u životu, reditelja Gorana Gajića.

„Bio je najčvršća stena za koju se, tako plaha i nežna, držala i održala u ovom našem okrutnom svetu“, rekao je Šerbedžija.

O njenoj glumi, Šerbedžija je imao samo reči hvale – od Glorije i Medeje do brojnih filmskih uloga. Prekrasan partner i božanstvena glumica, zaključio je Šerbedžija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mima karadžićmira furlanrade šerbedžija
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • REBEKA

    Mira Furlan je na svojoj kozi,osetila svu strahotu nacionalistickih progona,koji su besneli devedesetih godina proslog veka,kako u Hrvatskoj,tako i u Srbiji.Ne dozvolimo,da se to zlo vise nikada ne dogodi,u ovim nasim balkanskim krcmama !

  • Anonimni

    Bozanstvena Mira Furlan je jedna od nezaboravnih licnosti koja odlazi prerano