Mlada balerina izgubila obe noge u eksploziji broda na Bahamima (video)

Stefani Šefer, 22-godišnja balerina iz SAD, izgubila je obe noge u strašnoj nesreći na Bahamima, a još jedna Amerikanka, 39-godišnja Malika Džekson iz Tenesija, smrtno je stradala.

Šeferova je u medicinski indukovanoj komi i još uvek je u kritičnom stanju, a lekari veruju da nesrećna devojka nije ni svesna da su joj obe noge amputirane.

Šeferova, Džeksonova i još dvoje Amerikanaca stradali su u eksploziji brodskog motora. Meleka je na Bahamima sa prijateljima slavila 15. godišnjicu braka. Njen suprug Tiran Džekson takođe je u kritičnom stanju i zajedno sa Šeferovom i još jednim Amerikanacem, prebačen je helikopterom u bolnicu na Floridi, saopštila je američka obalska straža.

Još uvek nije jasno što je prouzrovalo eksploziju 12 metara dugog čarter broda i to samo nekoliko minuta nakon što je isplovio s ostrva Baratere na Bahamima. Putnici sa druge jahte snimili su brod koji je eksplodirao i potom planuo, dok je nekoliko turista ili lokalnih stanovnika, uprkos opasnosti, otplivalo do jahte kako bi pomogli nesrećnim putnicima.

Osim što je ostala bez nogu, Stefani je zadobila prelom obe ruke, unutrašnje povrede bubrega, slezene i jetre i prelom kičme, objavio je njen brat Džordž na Fejsbuku.

– Moj očuh i najmlađa sestra imali su dovoljno sreće da se izvuku sa manjim povredama, ali moja majka i Stef nisu imali toliko sreće – napisao je.

Stefani Šefer je, naime, bila tačno iznad motora u trenutku kad je eksplodirao. Mlada balerina trebalo je da diplomira na Univerzitetu Coastal Carolina u decembru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brodeksplozijanesreća
Komentari (0)
Dodaj komentar