Mnogi nisu pogodili: Ovo su godine kada ljudi počinju da se osećaju staro!

Obično se kaže, stari smo onoliko koliko se osećamo starim. Ipak, nova istraživanja će vas sigurno iznenaditi. Naime, jedna studija je otkrila da starost ne počinje sve dok ne napunimo 76 godina.

Naše deke i bake se osećaju barem 12 godina mlađe nego što to zapravo jesu, otkrila je još studija „Treasure Trailsa“.

Pokazalo se da savremeni penzioneri ne veruju da su zapravo stari sve dok ne zađu duboko u sedamdesete.

Više od trećine ispitanih penzionera (njih 38%) insistira na tome da starost ne počinje pre nego što navršite 80 godina, a 46 odsto njih kaže da se osećaju sposobnijima nego njihovi roditelji u istom starosnom dobu. 40 odsto njih tvrdi da su “šezdesete nove četrdesete”, a svaki deseti ispitani penzioner veruje da ima više energije i od svoje dece.

Jedan od njih pet kaže da igranje s unucima pomaže u održavanju mladosti, a dve trećine njih (64%) smatraju da im je rešavanje raznih zagonetki, kvizova i testova pomoglo u tome da ostanu mentalno stabilni. 28 odsto starijih od 60 godina vežba tri ili više puta sedmično, navodi se u studiji sprovedenoj u Velikoj Britaniji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

godineodrzivostosecajstarost
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Marija

    Lijepo je bježati od istine i zavaravati se, ali prvi stadijum starosti počinje od 55-e, a drugi od 65-e godine. Tako sam mislila kao mlada, tako mislim i sada, kad imam 66. Treba istini gledati u oči, iako se nemam na šta konkretno žaliti…Najbolji pokazatelj realnog stanja (fizičkog) je KAKO IDEŠ UZBRDO i kakva ti je ravnoteža, tj. okretnost.

  • Gari

    76?Gde to?Kod nas, čim stigneš do 50, već si isceđen kao limun.A 76 dođe kao pojam, treba to i doživeti.Vežbanje u tom dobu kod nas je kad se posle šloga oporavljaš pa šetaš svakog dana baz cilja.Dobro je ako neko i uspe da se vrati kući, mnogi zaborave gde stanuju.Zeza i onaj švabo što sakriva stvari po kući…

  • Anonimni

    Sve je to ok, ali neka muvaju isto šezdesetogodišnjakinje i sedamdesetogodišnjakinje.